Ηλίας: Δεν βρίσκουμε δικαιολογίες, κανείς δεν γνωρίζει που θα τελειώσει η χρονιά

Για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα μίλησε ο τεχνικός της ομάδας της Λάρνακας, Ηλίας Χαραλάμπους, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε ενόψει του επερχόμενου αγώνα της Κυριακής (23/2).

Την ίδια ώρα ο Κύπριος κόουτς τόνισε ότι το κύπελλο έχει τελειώσει και πως η ομάδα του πρέπει να βελτιώσει τα λάθη της στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο πιο σημαντικό ραντεβού ήταν απών και τρέχει να προλάβει το τρένο της εξάδας

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με ένα πολύ καλό αντίπαλο, τη Νέα Σαλαμίνα. Την είδαμε στους τελευταίους αγώνες και βλέπουμε μία πολύ καλή ομάδα. Κόντρα στην Ανόρθωση έδειξε ότι έχει δυνατότητες. Μοναδικός στόχος για εμάς όμως είναι οι τρεις βαθμοί, έτσι ώστε να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία. Θα σας το λέω κάθε εβδομάδα. Στόχος είναι να βλέπουμε τον επόμενο αντίπαλο. Κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να τελειώσει αυτή η χρονιά. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε τον επόμενο αντίπαλο και τώρα παίζουμε με τη Νέα Σαλαμίνα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Έχει τελειώσει το κύπελλο για εμάς. Πάντα προσπαθούμε να δούμε τι δεν πήγε καλά και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες. Δεν είμαι άνθρωπος των δικαιολογιών, εγώ προσπαθώ να βελτιώνω το πρόβλημα. Δεν θα κάτσω να βρω δικαιολογίες. Πρέπει να βελτιωνόμαστε μέσα από τα λάθη μας. Όπως σας είπα δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες. Έχουμε μεγάλο ρόστερ. Πιστεύουμε στους παίκτες και κάθε εβδομάδα προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Σάστρε και Tέτε εκτός, ο Πλάνας είναι τιμωρημένος, ο Ακοράν είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Η κατάσταση των Ναράνχο και Τρουγιόλς θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Νομίζω δεν είναι το σημείο να σκεφτούμε τι έφταιξε και τι όχι. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε το κάθε επόμενο παιχνίδι»

Τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λάρνακας εκπροσώπησε ο επιθετικός της ΑΕΚ, Απόστολος Γιάννου:

«Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι, όλα είναι δύσκολα αλλά πάντα με τη Νέα Σαλαμίνα είναι δύσκολο. Στόχος είναι ένας, να κερδίσουμε το ματς. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Στόχος είναι να βγούμε Ευρώπη. Είναι ο μόνος στόχος που έχει μείνει. Το κύπελλο πέρασε, μας έφυγε αυτή η ευκαιρία. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν είναι εύκολη η φετινή χρονιά. Είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο τώρα για να σώσουμε την χρονιά και πιστεύω ότι μπορούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην προτρέχουμε.
Είναι δύσκολο αλλά νιώθω καλά. Είναι λίγο απ’ όλα τι έφταιξε. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μετά στο τέλος να κάνουμε ένα απολογισμό και να δούμε τι έφταιξε και τι όχι για να μην ξανασυμβεί.

Επηρεάζει η γκρίνια, κανείς δεν θέλει την γκρίνια. Από τη μία είναι δικαιολογημένη, αλλά υπάρχει πίεση για να κάνουμε κάτι καλό. Δεν είμαστε εδώ για να τερματίζουμε 4οι ή 5οι. Εμένα ο λιγότερος στόχος είναι η Ευρώπη και γι’ αυτό ίσως υπάρχει πίεση και νεύρα όταν δεν βγαίνει αυτό που θέλουμε.

Είναι φανερό ότι θέλω να μείνω. Περνάω ωραία εδώ αλλά δεν είναι του παρόντος. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα αυτή την στιγμή παρά το συμβόλαιο μου. Αυτό το έβγαλα από το μυαλό μου, γιατί δεν νιώθω ότι είναι το σωστό timing να μιλήσω με την ομάδα γι’ αυτό. Πρώτα είναι ο στόχος να βγούμε όσο πιο ψηλά και να βγούμε Ευρώπη και μετά θα μιλήσουμε για οποιοδήποτε θέμα», δήλωσε o Ελληνοαυστραλός επιθετικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάλωσαν σε χώρες του εξωτερικού υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού το 2016