Όλα στραβά κι ανάποδα, σε μια βραδιά εφιαλτική του ΑΠΟΕΛ

Τραγικός, αποκαρδιωτικός και ανούσιος ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο κρίσιμο ραντεβού που είχε με τη Βασιλεία για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ στο ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι, χωρίς να θέλξουν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους και χαμένοι στο ανασταλτικό αλλά και στη δημιουργικό κομμάτι, δέχθηκαν ένα γερό χαστούκι από τους Ελβετούς, οι οποίοι δεν λάθεψαν στις ευκαιρίες που είχαν ενώπιόν τους. 

Ήταν οφθαλμοφανές, από την πρώτη κιόλας ευκαιρία της Βασιλείας, ότι οι Ελβετοί θα έκαναν το δικό τους παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν είναι τα 51 εκατομμύρια, που κοστολογείται το ρόστερ τους. Πετρέτα, Στόκερ και Καμπράλ ήταν οι λυτρωτές για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο στάδιο της πρωτεύουσας, τρύπησαν και χόρεψαν την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, διαμορφώνοντας και το τελικό 0-3, που τους εξασφαλίζει και ουσιαστικά την πρόκριση στους 16 της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μπορεί η κατοχή της μπάλας να ήταν σχετικά μοιρασμένη καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης (51%-49%), αλλά ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός και να απειλήσει, αφού οι οκτώ τελικές προσπάθειες και η μια στον στόχο, έναντι των δεκατριών στο σύνολο του αντιπάλου και των έξι στον στόχο, μαρτυρούν και τη γενική απόδοση των γαλαζοκιτρίνων στον αγώνα. 

H τραγική αμυντική λειτουργία επίσης της ομάδας της Λευκωσίας ειδικά στα τέρματα που δέχθηκε, ήταν κάτι που προβλημάτισε ιδιαίτερα στον ψεσινό αγώνα του ΑΠΟΕΛ, καθώς τα τρία τέρματα που δέχθηκε τον σκλαβώνουν και δεν του αφήνουν καμία ελπίδα για πρόκριση μέσα στο  «Σεντ Τζέικομπ Παρκ», σε μια βδομάδα που είναι ορισμένος ο επαναληπτικός αγώνας. 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτά τα παιδιά έφεραν την ομάδα ως εδώ, έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ίσως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για να κάνουμε το επόμενο βήμα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων με το πέρας της ευρωπαϊκής αναμέτρησης ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος δεν βρισκόταν επίσης στον πάγκο λόγω τιμωρίας που κουβαλούσε από την ΑΕΚ.

Αναμφισβήτητα, οι πολυπρωταθλητές Κύπρου, δεν βρίσκονται και στο καλύτερό τους... φεγγάρι, παρά την επιβλητική νίκη που πέτυχαν πριν λίγες ημέρες επί του Απόλλωνα και είναι κάτι που αναγνωρίζεται στις τάξεις της ομάδας. 

Ως εκ τούτου, η ιστορία έμαθε και δίδαξε στον ΑΠΟΕΛ, ότι όταν το σίδερο... καίει και στα πιο κρίσιμα ραντεβού, η ομάδα φαίνεται αντάξια των προσδοκιών. Δυστυχώς όμως, ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν πιστός στο τελευταίο του ραντεβού και σκόρπισε ξανά την απογοήτευση στους φίλους της ομάδας του... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: