Δεν «καθάρισε» αλλά… πήρε κεφάλι η Λειψία

Η Λειψία έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά κέρδισε 1-0 την Τότεναμ, που «ξύπνησε» αργά, χάρη στο 7ο φετινό γκολ του Βέρνερ στο 58’ με πέναλτι κι έβαλε βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… σχεδόν όλο Λειψία. Από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος, οι «ταύροι» είχαν το πάνω χέρι, απειλώντας από το… 30ο δευτερόλεπτο και έχοντας για «μοιραίο» τον Βέρνερ εν πολλοίς αλλά και τον Σικ στις πρώτες τους φάσεις.

Ο Τσέχος επιθετικός έκανε το πρώτο επικίνδυνο σουτ, ακολούθησε τριπλή χαμένη ευκαιρία με τις προσπάθειες του Βέρνερ και το δοκάρι του Ανχελίνιο ενδιάμεσα, μόλις στο 2’, με τον Γιορίς να πιάνει δουλειά νωρίς νωρίς!

Η Τότεναμ τα είχε… χαμένα και πέραν μιας καλής φάσης που έφτιαξαν στο 8ο λεπτό, με τον Μπέργκβαϊν να πιάνει ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ και τον Γκουλάτσι να «τεντώνεται», υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο.

Με προβλήματα απέναντι στο πρέσινγκ της Λειψίας, που επιθετικά «φόρτωσε» πάρα πολύ την αριστερή πλευρά της και παράλληλα πίεζε ψηλά όποτε βρισκόταν σε θέση άμυνας, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ούτε να κρατήσουν και πολύ περισσότερο να κυκλοφορήσουν τη μπάλα…
Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο 0-1 και στο 17’, με την κεφαλιά του Σικ να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Γιορίς, για να ακολουθήσει ένα διάστημα με χαμηλότερο τέμπο.

Ωστόσο, ήταν ξανά η Λειψία εκείνη που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γιορίς νίκησε τον Βέρνερ για μια ακόμα φορά, στο τετ α τετ τους έστω και από πλάγια θέση, στο 36ο λεπτό, κρατώντας το μηδέν για την Τότεναμ!

Κάπως έτσι και με τα σουτ να είναι 3-13, την κατοχή μπάλας 37%-63% και τα κόρνερ 2-6, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη τα «σπιρούνια» ξεκίνησαν σαφώς καλύτερα, έχοντας… φάει και τα ανάλογα γκάζια από τον Ζοσέ Μουρίνιο, προφανώς με αποτέλεσμα να καταγράψουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 48’, με τον Γκουλάτσι να επεμβαίνει αποτελεσματικά στην προσπάθεια του Μούρα.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ξανά «στροφές» και πήραν το προβάδισμα δίκαια, έστω κι αν χρειάστηκε να μεσολαβήσει ένα… δώρο αντιπάλου…

Όταν ο έμπειρος Ντέιβις έκανε την γκέλα, πηγαίνοντας αχρείαστα δυνατά πάνω στον Λάιμερ, ανατρέποντας τον στο 56’, με τον Βέρνερ να λέει «ευχαριστώ» στην αμέσως επόμενη φάση, εκτελώντας εύστοχα και αριστερά, απλό την άσπρη βούλα, για το 0-1!

Ο Γιορίς φρόντισε να κρατήσει «ζωντανή» την Τότεναμ στο 62ο λεπτό, όταν και απέκρουσε την προσπάθεια του Σικ, που είχε προέλθει από πολύ ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστές -ποιους άλλους;- τους Ανχελίνιο και Βέρνερ.

Ο Μουρίνιο έκανε δύο αλλαγές και, από εκείνο το σημείο και μετά, οι Λονδρέζοι έδειξαν σφυγμό, με τον Λο Σέλσο να… ισοφαρίζει τα δοκάρια στο 73’, χάρη στην πολύ όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του και την παρέμβαση του Γκουλάτσι ενδιάμεσα, όχι όμως και το σκορ…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνκς, Φερνάντες (64’ Λαμέλα), Λο Σέλσο, Άλι (64’ Εντομπελέ), Μπέργκβαϊν, Μούρα.

Λειψία (3-4-2-1): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Αμπάντου, Χάλστενμπεργκ, Μουκιελέ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (83’ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο, Ενκουενκού (74’ Χαϊντάρα), Βέρνερ, Σικ (77’ Πούλσεν).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης