Ούτε ο Ιωνάς είχε ενημερωθεί για την υπόθεση Λαρένα

Μετά την έντονη αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη, αναφορικά με το γεγονός πως δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση στημένων αγώνων, που διερευνούσε η Αστυνομία κατόπιν ενημέρωσης από τις ισπανικές Αρχές, αντίστοιχη αντίδραση υπήρξε και από τον προκάτοχό του.
 
Σε επικοινωνία του REPORTER με τον Ιωνά Νικολάου, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος έτυχε οποιασδήποτε ενημέρωσης από την ηγεσία της Αστυνομίας, σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονταν στην Κύπρο και, ως εκ τούτου, δεν γνώριζε σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι κυπριακές Αρχές αναφορικά με την υπόθεση.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση έφθασε ενώπιον των διωκτικών Αρχών τον Μάρτιο του 2019, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο, ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείδωσαν στην απόφαση τους οι ανακριτές, στέλνουν στο εδώλιο Μασιά-Κωνσταντίνου
 
Η διευκρίνιση αυτή του κ. Νικολάου, αποτελεί, στην ουσία, και απάντηση στο ερώτημα που έθεσε νωρίτερα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος, εκφράζοντας ανησυχία για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως δεν νοείται να έχουμε καθυστερήσει έναν ολόκληρο χρόνο για να παραπέμψουμε το όλο ζήτημα στην Νομική Υπηρεσία και να ζητήσουμε άποψη για το πώς θα προχωρήσουμε.
 
«Το χειρότερο από όλα, βέβαια», είπε ο κ. Κυπριανού, «είναι ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερωθεί». «Διερωτόμαστε τι έκανε ο προηγούμενος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου. Ποιες ευθύνες έχει για όλη την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί;», πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόσω ολοταχώς για δίκη Μασιάς-Κωνσταντίνου, ολοκληρώνεται το... φύλλο αγώνος
 
Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, παραδέχθηκε ότι δεν ενημερώθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ζαχαρία Ζαχαρίου να του απαντά πως η μη ενημέρωση αποτελεί φάουλ.
 
Επί του θέματος τοποθετήθηκε πιο εκτενώς το κυβερνών κόμμα, σε δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Δημήτρη Δημητρίου. «Δεν γνωρίζουμε πώς διαχειρίστηκε η Αστυνομία τα στοιχεία που ήρθαν από την Ισπανία ή από άλλες υποθέσεις. Έχουμε και εμείς ερωτήματα προς την Αστυνομία που αφορούν τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δείχνουν Μασιά ως το πρόσωπο που κινούσε τα νήματα-Μαρτυρίες και μετά… ανάκριση
 
Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, για να καταστεί πραγματικότητα η κάθαρση, πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τόσο οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου όσο η Αστυνομία και οι Αρχές αλλά και τα πολιτικά κόμματα.
 
«Καλούμε άλλη μια φορά όσους έχουν στοιχεία να τα παραδώσουν στην Αστυνομία. Πρέπει να διερευνηθεί κάθε υπόθεση και καταγγελία για χειραγώγηση αγώνα άσχετα με το ποιος εμπλέκεται σε αυτήν. Αυτή είναι η θέση και του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: