Η νέα διευρυμένη συμφωνία της Γιουβέντους που θα της αποφέρει 100 εκ ευρώ…

Οι μεγάλες ομάδες είναι γεγονός ότι πραγματοποιούν και σημαντικές συμφωνίες με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες ή εταιρείες , κάτι που ανεβάζει όχι μόνο το κύρος τους αλλά αυξάνει και την οικονομική τους κατάσταση. Και η περυσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας και πρωτοπόρος ξανά του καμπιονάτο, Γιουβέντους του Αντρέα Ανιέλι δεν είναι δυνατόν να μένει έξω από αυτά τα πράγματα. Έτσι επέκτεινε την χορηγική της συμφωνία με τον παγκόσμιο ασφαλιστικό γίγαντα που ακούει στο όνομα  Allianz  έως το 2030 , κάτι που θα αποφέρει στην σπουδαία Ιταλική ομάδα το ποσό των  103,1 εκατομμυρίων ευρώ.
 

Οι νέοι όροι της σύμβασης θα δώσουν την ευκαιρία στην μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία να έχει πλέον το  λογότυπό της και στις φανέλλες της κάθε προπόνησης των παικτών της Γιουβέντους αλλά και στα επίσημα μπλουζάκια της ομάδας στις εμφανίσεις της στην  Serie A για τα επόμενα 10 χρόνια. Μάλιστα ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή της νέας συμφωνίας και οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ιταλίας  κόντρα στην Μίλαν, φορούσαν τις φανέλλες με το νέο σήμα . Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο θα αποκτήσει επίσης χορηγικά δικαιώματα και για την ομάδα γυναικών της Γιουβέντους, που κι αυτή από την πλευρά της έχει στόχο να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα…
Επιπλέον, η συμφωνία διασφαλίζει ότι η Allianz θα διατηρήσει τα δικαιώματα ονοματοδοσίας στο γήπεδο  «Allianz Stadium» που είναι στο  Τορίνο,  για άλλες 7  περιόδους όταν λήξει η ισχύουσα συμφωνία. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν 6ετή  σύμβαση το 2017 που λήγει τον Ιούλιο του 2023.

Εν τω μεταξύ ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Γιουβέντους, Τζιόρτζιο Ρίτσι ήταν φανερά ικανοποιημένος από τη νέα συμφωνία και δήλωσε μεταξύ άλλων πως αυτή η συμφωνία,  καθορίζει μια ευρύτερη περίμετρο δικαιωμάτων. Θα  είναι ορατή καθημερινά στον τομέα της κατάρτισης και κατά τις ημέρες των αγώνων και θα  επιτρέψει με βεβαιότητα να πει κάποιος ότι το γήπεδο μας θα είναι ένας χώρος της Allianz μέχρι τις 30 Ιουνίου 2030.

                                                        Και με την Μπάγερν                
Η Allianz αποτελεί πλέον και χορηγό όχι μόνο της Γιουβέντους αλλά και της κορυφαίας ομάδας της Γερμανίας, της σχεδόν μόνιμης πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα πρόσφατα η διοίκηση της εν λόγω σπουδαίας ασφαλιστικής εταιρείας είχε ανακοινώσει πως θα αποσύρει τη χορηγία της για την ομάδα του ράγκμπι Σάρακενς, εξαιτίας της κρίσης που υπήρχε στον σύλλογο, λόγω της μη καταβολής του  μισθού στους παίκτες  της ομάδας. Δείγμα της σωστής διαχείρισης που υπάρχει στην εταιρεία της.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της  Allianz, Τζιάκομο Καμπόρα σχολιάζοντας την διευρυμένη συμφωνία, πρόσθεσε: "Από σήμερα, η συνεργασία μας με τη Γιουβέντους  έχει γίνει ακόμα πιο σταθερή, διαρκής και συναφής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Όχι μόνο έχουμε επεκτείνει τη συμφωνία ονοματοδοσίας των  δικαιωμάτων με αυτόν τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό σύλλογο για το γήπεδο  Allianz Stadium μέχρι το 2030, αλλά έχουμε εντοπίσει πολυάριθμες πρόσθετες λύσεις χορηγίας που θα συνδυάζουν το σήμα Allianz με την πρώτη ομάδα, καθώς και μια σημαντική δέσμευση με την γυναικείου τομέα του συλλόγου . "
Με τον τρόπο αυτό όπως καταλαβαίνει κανείς η Γιουβέντους θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι των κορυφαίων όχι μόνο για τα προσεχή 2 ή 3 χρόνια αλλά για πάρα πολλά ακόμη. Και η οικογένεια Ανιέλι είναι αρωγός πάντα στις προσπάθειές της αυτές, όπως επιθυμούσε ο αείμνηστος Τζιάνι…
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 
 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»