Η ενόχληση για τα στημένα, η απάντηση για τον τιμοκατάλογο και το πικρό χαμόγελο

Απέρριψε τις οποιεσδήποτε αναφορές για την εμπλοκή του Απόλλωνα σε στημένα παιχνίδια, ο πρόεδρος της Λεμεσιανής ομάδας, Νίκος Κίρζης, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση, ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του, πως δεν είχε γνώση των καταγγελιών από τις ισπανικές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: «Εγώ ήμουν ο πρώτος που είπε ότι το προϊόν βρωμεί, οι παράγοντες θα το αλλάξουν»

Σε διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Απόλλωνα, ανέφερε πως ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει δημόσια και να ξεκαθαρίσει το όνομα της ομάδας του, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, υποδεικνύοντας πως «η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί προσβολή και δεν δεχόμαστε τέτοια δημοσιεύματα».
 
«Παραδεχόμαστε, ανέφερε ο κ. Κίρζης ότι μας προκάλεσε ένα πικρό χαμόγελο το ρεπορτάζ της ισπανικής ιστοσελίδας, ότι η μία ομάδα θα έπαιρνε πρωτάθλημα, η άλλη το κύπελλο και ο Απόλλωνας θα έβγαινε στην Ευρώπη. Λησμόνησε προφανώς ότι ο Απόλλωνας τότε ήταν πρώτος στη βαθμολογία και με το ένα πόδι στον τελικό του κυπέλλου και εν τέλει όπως κύλησαν τα πράγματα έχασε και τους δύο τίτλους».
 
Ο κ. Κίρζης ανέφερε πως ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως η υπόθεση έφθασε στις Κυπριακές Αρχές πριν από δέκα μήνες, ωστόσο δεν είχαν οποιαδήποτε ενημέρωση ούτε τους ζητήθηκε να καταθέσουν, τονίζοντας παράλληλα πως ο Απόλλωνας δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτές τις υποθέσεις.
 
«Για το δημοσίευμα ενημερώθηκα πρώτη φορά τη Δευτέρα. Για να ανοίξεις το στόμα σου και να θεωρείσαι σοβαρός, πρέπει να έχεις αποδείξεις. Εμείς δεν έχουμε. Αν υπάρχουν αυτές οι αποδείξεις, εμείς και ο κόσμος του Απόλλωνα θέλουμε να τις γνωρίζουμε. Είμαστε περίεργοι να μάθουμε γιατί το όνομά μας ακούστηκε για τον τελικό κυπέλλου. Θέλουμε να ξέρουμε το συντομότερο, να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αν υπάρχουν ένοχοι. Εμείς είμαστε σίγουρα αθώοι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να καθαρίσει το κυπριακό ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Κάθονται οι παράγοντες και περιμένουν την Παρασκευή να δουν τους διαιτητές»

Ο ηγέτης των γαλάζιων της Λεμεσού, σημείωσε ότι ευθύνες για την όλη κατάσταση έχει και η ΚΟΠ, αλλά δεν φταίει για όλα.
 
«Οι κόκκινοι φάκελοι δεν είναι φαινόμενο της τελευταίας περιόδου, αλλά χρόνων ολόκληρων, στη διάρκεια των οποίων, δεν ήταν διαρκώς οι ίδιοι άνθρωποι στην ΚΟΠ». Είναι 10 μήνες που έχουν την πληροφόρηση για την έκθεση. Η δουλειά της ΚΟΠ δεν είναι να κάνει την Αστυνομία. Αν υπήρχε ενημέρωση από την UEFA, τότε η υπόθεση πάει στην Αστυνομία. Με στεναχωρεί, αλλά εν μέρει νιώθουμε δικαιωμένοι. Είναι πράγματα που ακούσαμε, βλέπαμε, νιώθαμε πως μπορούσαν να γίνουν. Αν αποδειχθεί κιόλας, είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα».
 
Ο Νίκος Κίρζης αναφέρθηκε και στον περιβόητο τιμοκατάλογο, για τον οποίο είχε μιλήσει πρώτος ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απάντηση του Κίρζη για τις δηλώσεις Παπασταύρου και τον τιμοκατάλογο

Όπως ανέφερε, «δεν είχα ουδεμία προσέγγιση, ούτε άκουσα για τιμοκατάλογο, πιθανότατα γιατί ξέρουν ποιος είμαι εδώ και οκτώ χρόνια, που διοικώ αυτήν την ομάδα. Κάποιοι μπορεί να είδαν τον τιμοκατάλογο, κάποιοι μπορεί να πλήρωσαν κιόλας. Φταίει η ομοσπονδία για αυτό; Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι παράγοντες για μένα».
 
Έστειλε παράλληλα και το μήνυμα του και στον κόσμο της λεμεσιανής ομάδας, ενώ χαιρέτησε την εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη.
 
«Θα είμαστε δίπλα στις αρχές για ότι χρειαστούν. Χρειάζεται πλήρης κάθαρση σε όλους τους τομείς γιατί αλλιώς δε θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Διαβεβαιώνω τον κόσμο πως θα κάνω τα πάντα για να είστε περήφανοι όπως είστε και τώρα. Γιατί η περηφάνια δε χτίζεται με τρόπαια αλλά με τίμιο αγώνα ακόμα και στις αποτυχίες και τα χαμένα τρόπαια».