Από τις 80.000 του ΑΠΟΕΛ, στην απογείωση και τα τρελά εκατομμύρια στα πόδια του

Εντυπωσίασε στον Ολυμπιακό, διέπρεψε με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και ακολούθως ανάγκασε την Κοπεγχάγη, να χτυπήσει την πόρτα των γαλαζοκιτρίνων και να πληρώσει ένα ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ, για να τον κάνει κάτοικος Δανίας.

Ο Πιέρος Σωτηρίου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα της Δανίας, που μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν, αφού ο 27χρονος επιθετικός, είναι έτοιμος να κάνει τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του και να δώσει τα χέρια με την Αστάνα.

Χωρίς αμφιβολία, ο Κύπριος φορ δικαίωσε όσους πίστεψαν σε αυτόν αλλά και τον προπονητή του στην Κοπεγχάγη, Στάλε Σολμπάκεν, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδα του, καθώς έβλεπε στο πρόσωπο του ένα στράικερ που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.
 
Το διαβατήριο από τον ΑΠΟΕΛ και οι χρυσές πτήσεις

Ήταν καλοκαίρι του 2017, που οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον ΑΠΟΕΛ, τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε εγχώριες διοργανώσεις, ανάγκασαν την Κοπεγχάγη να αποκτήσει τον Κύπριο διεθνή και να τον κάνει δικό της.

Στα τρία χρόνια παρουσίας του στη Σκανδιναβική χώρα ο Κύπριος φορ, κατέγραψε με τη φανέλα της Κοπεγχάγης 110 συμμετοχές και σκόραρε 35 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κάτι που αποδεικνύει πως σε τέσσερα χρόνια παρουσίας στον Αρχάγγελο, ο 26χρονος επιθετικός απέκτησε την απαραίτητη εμπειρία και συνέχισε προσγειωμένα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκάλυψε το πραγματικό ποσό της μεταγραφής του Πιέρου ο διευθυντής της Αστάνα
 

Από την αμφισβήτηση στους κορυφαίος της Κοπεγχάγης
Το 2017 κλήθηκε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και να ξενιτευτεί στη Δανία, ωστόσο στην τετραετή παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ στα πρώτα του παιχνίδια αμφισβητήθηκε από μερίδα οπαδών των γαλαζοκιτρίνων για το νεαρό της ηλικίας του και την απειρία.
 
Ως εκ τούτου, ο Κύπριος στράικερ δεν πτοήθηκε καθόλου, αλλά τουναντίον, ύψωσε ανάστημα, πάλεψε και καθιερώθηκε στην ενδεκάδα για να κερδίσει στο τέλος και το χειροκρότημα των οπαδών της ομάδας του, που έγινε μάλιστα και σύνθημα στα στόματα των γαλαζοκτιρίνων. 

Αποχώρησε από τον σύλλογο της Λευκωσίας καταγράφοντας 100 συμμετοχές και σκοράροντας 40 τέρματα, τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε εγχώριες διοργανώσεις.
 
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, τα έκανε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας ο Πιέρος Σωτηρίου και ακολούθως μετακόμισε στον Αρχάγγελο, αφού οι πρωταθλητές πλήρωσαν το ποσό των 80.000 ευρώ. Από την παρουσία του στην ομάδα της Λευκωσίας, ο 26χρονος φορ με υπομονή και επιμονή κέρδισε τις μεταγραφές σε Κοπεγχάγη και Αστάνα με το σπαθί του.
 
H ομάδα του Καζακστάν για να αποκτήσει τον Κύπριο διεθνή έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα καταβάλει στην Κοπεγχάγη ένα ποσό που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της μεταγραφής του από της Κοπεγχάγη στους Κοζάκους ο ΑΠΟΕΛ, αναμένεται να βάλει στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στις 750 χιλιάδες, ποσοστό μεταπώλησης δηλαδή κοντά στο 15%.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόσα βάζει στο ταμείο του ο ΑΠΟΕΛ με τη μεταγραφή του Πιέρου
 

Αυτοπρόσωπος και ο Κετσπάγια με την πορεία της καριέρας του Πιέρου
Ο Κύπριος στράικερ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, καθώς στον Πιέρο δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία και αυτός την εκμεταλλεύτηκε στον υπέρτατο βαθμό.  

Την περίοδο 2014-15 στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, βρισκόταν ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πίστεψε περίτρανα στον τότε νεαρό επιθετικό και τον εμπιστεύτηκε, με τον Κύπριο φορ σήμερα να το δικαιώνει και να τον βγάζει αυτοπρόσωπο.
 
Χωρίς αμφιβολία, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ επιθυμούν να δουν ξανά τον Κύπριο επιθετικό να φοράει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ωστόσο αυτό με τη μέχρι τώρα πορεία του στη Δανία και τη μετακόμιση του στο Καζακστάν, αποτελεί απομακρυσμένο σενάριο.