Έγιναν και τα στημένα μια συνήθεια... Ακούει κανείς;

To ποτήρι της οργής αλλά και της υπομονής έχει ήδη ξεχειλίσει στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, αφού το τελευταίο διάστημα, το κυπριακό ποδόσφαιρο ολοένα και δυσφημίζεται με τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα που οι έρευνες για τον χειραγωγημένο αγώνα, που θεωρούνται ως ύποπτοι οι Δημήτρης Μασιάς και Ανδρέας Κωνσταντίνου, βρίσκονται σε εξέλιξη, το βομβαρδιστικό δημοσίευμα από την Ισπανία, έμελλε να ταράξει συθέμελα το κυπριακό ποδόσφαιρο και να προκαλέσει νέους τριγμούς. 

Οι 85 κόκκινοι φάκελοι που έχουν φθάσει στα γραφεία της ΚΟΠ για ύποπτους αγώνες μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν αναντίρρητα, και το μέγεθος των προβλημάτων που ταλανίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο, που δίνει τη δική του μάχη για να επιβιώσει. Εκεί που γινόταν λόγος αλλά και προσπάθεια για να καθαρίσει ο σταύλος του Αυγεία, νέες πληροφορίες, φέρουν ξανά το κυπριακό ποδόσφαιρο και τους ιθύνοντες με την πλάτη στον τοίχο, αφού όπως διαφαίνεται σύμφωνα με τους Ισπανούς, υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι αγώνες, που έμειναν ανεξιχνίαστοι. 

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα El Confidencial, τέσσερις αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος την περίοδο 2017-2018, ήταν στημένοι. Η ιστοσελίδα, επικαλείται μάλιστα πηγές από την Αστυνομία της Ισπανίας για να υποστηρίξει πως στην Κύπρο διαδραματίζεται, «μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων».

Μάλιστα, ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Χόρχε Λαρένα, υποδείχθηκε ως ο άνθρωπος που παρείχε και μετέδιδε στοιχεία στο εξωτερικό για τους στημένους αγώνες. «Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο».

Παράλληλα, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην Κύπρο συνελήφθη και ανακρίθηκε στην Ισπανία, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 

Αυτό που προβληματίζει ως εκ τούτου, είναι ότι οι ισπανικές Αρχές, επικοινώνησαν με την κυπριακή Αστυνομία από τον Μάρτιο του 2019, με τη μαρτυρία να αναφερόταν σε συγκεκριμένους αγώνες. Μάλιστα, οι πληροφορίες για τα ύποπτα παιγνίδια λήφθηκαν κατόπιν τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ισπανία, πράγμα το οποίο είναι νόμιμο στη χώρα, σε αντίθεση με την Κύπρο, που πρόκειται, στην ουσία, για παράνομο υλικό.

Είτε είναι βάσιμα ή αβάσιμα τα όσα καυστικά έβγαλε στη φορά η ισπανική ιστοσελίδα, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τη στυγνή πραγματικότητα, αφού τα όσα έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, εκμηδένισαν την αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου, με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά στον... στάβλο του Αυγεία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: