«Το κέντρο των στημένων είναι στην Κύπρο, λειτουργούν σαν ένα δίκτυο»

Οι αποκαλύψεις και ο σάλος, σχετικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο από το ισπανικό δημοσίευμα της El Confidencial, συνεχίζονται.
 
Ο Ισπανός δημοσιογράφος Χοσέ Μαρία Όλμο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha Κύπρου, σχετικά με το όλο θέμα, τονίζοντας πως η ισπανική Αστυνομία γνώριζε τι συνέβαινε, καθώς παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Λαρένα με τις επαφές του στην Ισπανία.
 
Έδωσε λεπτομέρειες για το δίκτυο των κυκλωμάτων, τονίζοντας τον τρόπο που δρούσε αυτό στη χειραγώγηση των συγκεκριμένων αγώνων. Συμπλήρωσε πως το κέντρο του κυκλώματος είναι στη Κύπρο, αλλά τα στοιχήματα παίζονται στην Ισπανία.
 
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως τα υψηλότερα μέλη της μαφίας έχουν επαφές που φτάνουν μέχρι και τα πιο σημαντικά σωματεία στο νησί μας.
 
 «Η αστυνομία πήρε αυτές τις πληροφορίες ζωντανά, καθώς αυτό συνέβαινε και διαπίστωσε πως όλα αυτά που λέγονταν, είναι αλήθεια. Είναι αδύνατο να λάβεις αυτή την πληροφόρηση αν δεν έχεις δεσμούς με τη μαφία. Τα υψηλότερα μέλη της έχουν επαφές που φτάνουν μέχρι και τα πιο σημαντικά σωματεία στο νησί. Το κέντρο είναι στην Κύπρο όμως τα στοιχήματα παίζονταν στην Ισπανία. Τα κυκλώματα λειτουργούν σαν ένα δίκτυο. Κάποιος μπορεί να έχει δύο παίκτες, άλλος έναν προπονητή, άλλος έναν ιδιοκτήτη σωματείου. Η ισπανική αστυνομία δεν έχει την επαφή με τους ανθρώπους που έστηναν τα παιχνίδια στη Κύπρο. Γνώριζαν όμως τι συνέβαινε, καθώς παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ του Ισπανού ποδοσφαιριστή με τις επαφές του εδώ στην Ισπανία. Γνωρίζουμε πως η Ισπανική Αστυνομία μετέφερε αυτές τις πληροφορίες στις κυπριακές αρχές εδώ και ένα χρόνο και δεν γνωρίζουμε γιατί κανείς στη Κύπρο δεν έκανε τίποτα».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: