«Διαβολικό» διπλό και φωτιά στην τετράδα

Η ομάδα του Σόλσκιερ επικράτησε της Τσέλσι στο ντέρμπι με Μαρσιάλ και Μαγκουάιρ (0-2), μείωσε στους τρεις βαθμούς και έβαλε «φωτιά» στην μάχη για την τετράδα. Δύο ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR για τους Μπλε.

Πεντέμισι ώρες. Αυτή ήταν η χρονική απόσταση από το τελευταίο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier. Τρία άγονα ματς (Λίβερπουλ, Μπένρλι, Γουλβς), ισάριθμες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και ένα θεόρατο «πρέπει», στο γήπεδο που μετρούσε μόλις μία νίκη πρωταθλήματος στα τελευταία 17 παιχνίδια.

Ο οιωνός της ήταν η… μέρα του ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι. Η Γιουνάιτεντ δεν είχε ηττηθεί ποτέ από τους Μπλε σε έντεκα δευτεριάτικες αναμετρήσεις. Αλλά αυτό δεν της αρκούσε. Ήθελε, χρειαζόταν την νίκη, περισσότερο από ότι η Τσέλσι. Και το έδειξε. Αφού πρώτα απέδειξε ότι η επιθετική της μηχανή δουλεύει.

Δύο γκολ, στις δύο πρώτες τελικές της στον στόχο, έδωσαν στους Κόκκινους Διαβόλους την δαιμονική ώθηση για να επικρατήσουν, κυρίως απέναντι στους προσωπικούς τους δαίμονες. Και λίγη σωτηρία από το VAR, (ακυρώθηκαν δύο γκολ της Τσέλσι, ορθώς), δεν έβλαψαν, για να χαρίσουν εν τέλει με… άνεση το πολύτιμο διπλό, που αλλάζει την τελική ευθεία της Premier, στον δρόμο για το ένα (ή τα δύο ελέω Σίτι) εναπομείναντα εισιτήρια για το Champions League.

Ανομβρία για Γιουνάιτεντ στο α’ μέρος αλλά… 0-1

Ο Σόλσκιερ μπέρδεψε τους ρόλους των Φερνάντες-Τζέιμς-Μαρσιάλ επιθετικά, οι θέσεις τους συγχίστηκαν και η Γιουνάιτεντ είχε μεν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να προωθήσει με συχνότητα την μπάλα προς την μεσοεπιθετική της τριπλέτα.

Από την άλλη, η Τσέλσι έδειξε από νωρίς διάθεση να πρεσάρει ψηλά, έβγαλε ένταση, είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Ρις Τζέιμς στο 7’ και τον… αδιόρθωτο Μπατσουαγί (άστοχος σε τέσσερις πλεονεκτικές τελικές), αλλά ο Ντε Χέα δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση, όλες εκτός στόχου.

Κι εκεί που όλα έδειχναν να επαναλαμβάνεται το έργο της άνομβρης Γιουνάιτεντ επιθετικά, ήρθε ο χαλαρός, επιπόλαιος και άνευρος Μαρσιάλ ως εκείνη την στιγμή, να διορθώσει τις εντυπώσεις. Ντρίμπλα-σβούρα του πιθανού MVP Γουάν-Μπισάκα, ιδανική σέντρα στην κίνηση του Γάλλου και έξοχη κεφαλιά από εκείνον, για το 0-1 σχεδόν με την λήξη του 45λεπτου.

Ήταν το πρώτο γκολ μετά το ματς που τραυματίστηκε ο Ράσφορντ. Αυτό λέει πολλά για το επιθετικό κενό των τριών τελευταίων αγωνιστικών. Ωστόσο, επανόρθωσε απέναντι στην αγαπημένη του Τσέλσι και έγινε ο πρώτος που σκοράρει εντός και εκτός έδρας κόντρα στους Μπλε στην ίδια σεζόν, μετά τους Καντονά και Ρούνεϊ.

VAR και Μαγκουάιρ αποτελείωσαν την Τσέλσι

Ο Λάμπαρντ δεν ήξερε για ποιον λόγο θα έπρεπε να παραπονιέται στους παίκτες του. Ήταν συνολικά ανώτεροι στο α’ μέρος, μπήκαν με το ίδιο mindset και στο δεύτερο, αλλά η ατυχία άφησε τελικά το αποτύπωμα της στην συνείδηση τους.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να επέλθει αμηχανία στις εξέδρες λόγω του VAR. Στο 55’ ακύρωσε το γκολ της πρώτης «χρυσής» αλλαγής, του Ζουμά, για επιθετικό φάουλ του Αθπιλικουέτα στον Γουίλιαμς. Στο 77’ ο δεύτερος εν δυνάμει λυτρωτής από τον πάγκο, ο Ζιρού, πανηγύρισε το γκολ, αλλά υποδείχθηκε στιγμές αργότερα σε θέση οφσάιντ. Αμφότερες σωστές αποφάσεις, αλλά ανάλογα διαβρωτικές για την ψυχολογία των Λονδρέζων.

Ανάμεσα στα δύο συμβάντα, το πιο καθοριστικό. Ο «μίστερ 88 εκατομμύρια» έκανε αποφασιστικό μέρος της… απόσβεσης, σε ένα από τα καλύτερα ματς της θητείας του στην Γιουνάιτεντ ως τώρα. Ο Χάρι Μαγκουάιρ σκόραρε με κεφαλιά στο 66’, μετά το κόρνερ του θετικότατου Μπρούνο Φερνάντες, που είχε και δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 64’ (φάση-καρμπόν για τον Μάουντ στο 90’) κι έτσι οι Διάβολοι έφτασαν ως το τέλος με το μάξιμουμ της ωφέλειας (είδαν και τον Ιγκάλο να κάνει ντεμπούτο).

Πλέον, τα πράγματα γίνονται πιο αμφίρροπα από ποτέ για την τέταρτη θέση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε τους 38 βαθμούς, η Τσέλσι παραμένει τέταρτη αλλά με πτωτική διάθεση στους 41 και επτά ομάδες ακολουθούν στο -5, με τις περιπέτειες της Σίτι να δίνουν ελπίδες και νέο ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες που θα επικρατήσουν σε αυτήν την άτυπη κούρσα.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν (46’ Ζούμα), Τζέιμς, Καντέ (13’ Μάουντ), Ζορζίνιο, Γουίλιαν, Κόβατσιτς, Πέδρο, Μπατσουαγί (69’ Ζιρού)

Μάντσεστερ Γιουνάιτετ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Σο, Γουίλιαμς, Φρεντ, Μάτιτς, Φερνάντες (90’ Νταλότ), Τζέιμς (80’ Περέιρα), Μαρσιάλ (90’ Ιγκάλο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου