Ξεκαθαρίζει η Αστυνομία για υπόθεση Λαρένα-Στον Κληρίδη ο φάκελος

Ενήμερη από τη Μαδρίτη ήταν η κυπριακή Αστυνομία, σε σχέση με τους ύποπτους αγώνες τους οποίους διερευνούσαν οι Αρχές της Ισπανίας και στους οποίους, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, εμπλεκόταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας, Χόρχε Λαρένα.
 
Η Αστυνομία, μετά την ενημέρωση που έλαβε από τις ισπανικές Αρχές, προχώρησε στις απαιτούμενες εξετάσεις, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται, πλέον, στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει τα περαιτέρω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσίευμα κόλαφος που «καίει» Λαρένα με τέσσερις στημένους αγώνες
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Αστυνομίας τον Μάρτιο του 2019 και η μαρτυρία από τις Αρχές της Ισπανίας αναφερόταν σε συγκεκριμένους αγώνες.
 
Οι πληροφορίες για τα ύποπτα παιγνίδια λήφθηκαν κατόπιν τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ισπανία, πράγμα το οποίο είναι νόμιμο στη χώρα, σε αντίθεση με την Κύπρο, που πρόκειται, στην ουσία, για παράνομο υλικό.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, μετά τις σχετικές πληροφορίες, η Αστυνομία κάλεσε συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία συμμετείχαν και Ισπανοί ανακριτές, που έφθασαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2019. Ακολούθως, οι Ισπανοί εξήγησαν στις κυπριακές Αρχές τις μαρτυρίες που υπάρχουν, ενώ η Αστυνομία ζήτησε να μεταφραστούν συγκεκριμένα στοιχεία, πράγμα το οποίο έγινε τον Νοέμβριο του 2019.
 
Αφού ολοκληρώθηκαν κάποιες εξετάσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μαρτυρία προερχόταν από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να «σταθούν» στα κυπριακά Δικαστήρια, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει εάν μπορεί η Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τους Μασιά-Κωνσταντίνου στις βόμβες για Λαρένα-Αποκαλύψεις, σάλος, ερωτήματα
 
Οι αποκαλύψεις της ισπανικής ιστοσελίδας
Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα El Confidencial, τέσσερις αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος την περίοδο 2017-2018, ήταν στημένοι. Η ιστοσελίδα, επικαλείται, μάλιστα, πηγές από την Αστυνομία της Ισπανίας για να υποστηρίξει πως στην Κύπρο διαδραματίζεται, «μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων».
 
 Σύνδεσμος του δικτύου, που εμφανίζεται ως διεθνές κύκλωμα με την εμπλοκή της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ισπανίας, φέρεται ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας, Χόρχε Λαρένα.
 
Οι αγώνες οι οποίοι αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα είναι το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ στις 18 Απριλίου 2018 που έληξε 2-0. Το δεύτερο παιχνίδι είναι ο αγώνας, τέσσερις ημέρες αργότερα, ανάμεσα στις ίδιες ομάδες ξανά στην έδρα της ΑΕΚ με τελικό σκορ 1-3,  το τρίτο ο δεύτερος ημιτελικός αγώνας κυπέλλου στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2018 και τελείωσε 1-2 και τελευταίο ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ Λάρνακας και του Απόλλων Λεμεσού στις 16 Μαΐου 2018 με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας 2-1.
 
Το δημοσίευμα, υποδεικνύει τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ως τον άνθρωπο που παρείχε και μετέδιδε στοιχεία στο εξωτερικό για τους στημένους αγώνες. «Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: