Από τους Μασιά-Κωνσταντίνου στις βόμβες για Λαρένα-Αποκαλύψεις, σάλος, ερωτήματα

Την ώρα που οι έρευνες για τον χειραγωγημένο αγώνα, για τον οποίο θεωρούνται ως ύποπτοι οι Δημήτρης Μασιάς και Ανδρέας Κωνσταντίνου, οι οποίοι αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη, βρίσκονται σε εξέλιξη, νέους τριγμούς στο κυπριακό ποδόσφαιρο και πολλά ερωτήματα, προκαλεί το δημοσίευμα βόμβα της Ισπανικής ιστοσελίδας, El Confidencial.

Σύμφωνα με αυτό τέσσερις αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος την περίοδο 2017-2018, ήταν στημένοι. Η ιστοσελίδα, επικαλείται μάλιστα πηγές από την Αστυνομία της Ισπανίας για να υποστηρίξει πως στην Κύπρο διαδραματίζεται, «μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσίευμα κόλαφος που «καίει» Λαρένα με τέσσερις στημένους αγώνες
 
Σύνδεσμος του δικτύου, που εμφανίζεται ως διεθνές κύκλωμα με την εμπλοκή της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ισπανίας, φέρεται ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας, Χόρχε Λαρένα.
 
Οι επίμαχοι αγώνες:
 
Οι αγώνες οι οποίοι αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα είναι το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ στις 18 Απριλίου 2018 που έληξε 2-0. Το δεύτερο παιχνίδι είναι ο αγώνας, τέσσερις ημέρες αργότερα, ανάμεσα στις ίδιες ομάδες ξανά στην έδρα της ΑΕΚ με τελικό σκορ 1-3,  το τρίτο ο δεύτερος ημιτελικός αγώνας κυπέλλου στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2018 και τελείωσε 1-2 και τελευταίο ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ Λάρνακας και του Απόλλων Λεμεσού στις 16 Μαΐου 2018 με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας 2-1.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη αντίδραση της ΑΕΚ για τις βόμβες με τα στημένα και τον Λαρένα

Το δημοσίευμα, υποδεικνύει τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ως τον άνθρωπο που παρείχε και μετέδιδε στοιχεία στο εξωτερικό για τους στημένους αγώνες. «Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η επιτροπή διαιτησίας θα μπορούσε να είναι στον ΚΟΑ, δεν αποφεύγουμε την ευθύνη»

Αυτό που καλούνται να απαντήσουν οι ιθύνοντες είναι οι πληροφορίες της ιστοσελίδας ότι οι Αρχές της Ισπανίας, έχουν στοιχεία τα οποία έχουν ήδη υποβάλει στην ΟΥΕΦΑ. Το ερώτημα είναι εάν αυτές οι πληροφορίες έχουν διαβιβαστεί και στις Αστυνομικές Αρχές της Κύπρου και πότε.

Πάντως η ΑΕΚ, στην πρώτη της επίσημη αντίδραση μετά το δημοσίευμα δήλωσε άγνοια.

«Πέφτουμε από τα σύννεφα. Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τα δημοσιεύματα και δεν έχουμε να προσθέσουμε για την ώρα κάτι περισσότερο», ήταν το επίσημο σχόλιο εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας της Λάρνακας, Κυριάκου Δημητρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: