Η σκληροτράχηλη ΑΕΛ που... κλείδωσε την Ομόνοια και ο μάγκας Κέρκεζ

Παλικαρίσια εμφάνιση από την σκληροτράχηλη ΑΕΛ απέναντι σε ένα αρκετά καλό αντίπαλο, όπως είναι η Ομόνοια. Η ομάδα της Λεμεσού, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως αποτελεί σκληρό καρύδι, για οποιοδήποτε αντίπαλο που θα περάσει την πόρτα του Τσιρείου.

Έκανε το γνωστό της παιχνίδι, προηγήθηκε στο σκορ και στάθηκε όρθια μέχρι τέλους, σε ένα παιχνίδι που όπως είπε και ο Ντούσαν Κέρκεζ, η ομάδα του δικαιούταν κάτι περισσότερο από τον αγώνα.
 
Η ΑΕΛ έκανε δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, αφού δεν τους επέτρεψε να κάνουν το παιχνίδι του όπως συνήθισαν, κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε πως... κλείδωσε την ομάδα της Λευκωσίας και την περιόρισε.  
 
Με πάθος και θέληση στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας απέδειξαν πως αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι με σοβαρότητα αλλά και επαγγελματισμό.
 
Μπορεί να μην πανηγύρισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αλλά έδειξε πως αν βρεθεί στο δρόμο των μεγάλων θα τους βάλει δύσκολα.
 

Αν πάμε λίγο πίσω και θυμηθούμε τα αποτελέσματα που έφερε η ομάδα της Λεμεσού με τις ομάδες της πρώτης τετράδας, στο Τσίρειο, παρατηρούμε πως δεν έχει ηττηθεί, αφού εξήλθε ισόπαλη με Ανόρθωση και Ομόνοια, ενώ κέρδισε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Μια δυναμική που απέκτησε η ΑΕΛ με την υπογραφή του Ντούσαν Κέρκεζ. Αν αναλογιστούμε τις συγκυρίες στην ομάδα της Λεμεσού αλλά και τα όλα προβλήματα, η δουλεία που βγαίνει από τον Βόσνιο κόουτς είναι εξαιρετική και μόνο μάγκας μπορεί να χαρακτηριστεί.  

Μάγκας με τα όλα του, καθώς με το πέρας της αναμέτρησης και αφού άκουσε με προσοχή το τι δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ δεν δίστασε να απαντήσει, να πει την άποψη του αλλά κυρίως να πει τα πράγματα με το όνομα τους. 
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόσνιος κόυτς λέει τα πράγματα όπως έχουν, ωστόσο μετά από μια τέτοια εμφάνιση αν δεν απαντούσε στον προπονητή της Ομόνοιας και δεν έλεγε αυτό που ένιωθε και είδε στον αγωνιστικό χώρο δεν θα το έκανε ποτέ. 
 
Επιπρόσθετα, είδαμε ποδοσφαιριστές όπως Κυριακού και Αβράαμ να διανύουν αν όχι την καλύτερη τους σεζόν στην καριέρα τους, μια από τις καλύτερες.
 
 
Τον Γουίλερ να δικαιώνει τον Κέρκεζ αλλά και να δικαιώνεται και ο ίδιος για τη σκληρή του δουλεία με την μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ. Επίσης, παίκτες όπως οι Μαέ, Μάιντεβατς και Αγκάνοβιτς ήρθαν άγνωστοι στη Λεμεσό φόρεσαν τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και αποτελούν σημαντικές μονάδες για την λεμεσιανή ομάδα.

Μετά από τον παλικαρίσιο βαθμό κόντρα στην Ομόνοια, η ΑΕΛ βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς. Προτού δώσει την τελική της μάχη για το τρένο της εξάδας, θα ταξιδέψει την Τετάρτη (19/2) στη Λάρνακα για να διεκδικήσει την πρόκριση με την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια θα έχει να ξεπεράσει τα εμπόδια του Ολυμπιακού και του Εθνικού, με τον πρώτο να δίνε μάχη, ούτως ώστε να τερματίσει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο δεύτερος να καίγεται για βαθμολογικό κέρδος.

Το μπαλάκι είναι στα πόδια των παικτών της ΑΕΛ. Έχουν αποδείξει πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο με σοβαρότητα. Είναι γεγονός, πως μέσα από όλες τις δυσκολίες η λεμεσιανή ομάδα μπορεί να βγει κερδισμένη και με το παραπάνω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τράκαραν» μεταξύ τους κι έχασαν δύο βαθμούς ΑΕΛ και Ομόνοια