Οι τρεις τελικοί της ΑΕΚ και το μεγαλύτερο κέρδος στη φετινή χρονιά

Μεγάλο και πολύτιμο τρίποντο πήρε η ΑΕΚ, αφού με τη νίκη της κόντρα στη Δόξα έκανε αποφασιστικό βήμα για την μάχη της εξάδας. Είναι από τα παιχνίδια που κρατάς το τελικό αποτέλεσμα και πετάς τα υπόλοιπα.
 
Δεύτερη σερί νίκη για τους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι θα υποδεχτούν την ΑΕΛ για τον επαναληπτικό του κυπέλλου με τη ψυχολογία στα ύψη.

Αν και δεν πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα της Λάρνακας, πήρε το ζητούμενο με οδηγό το Ιβάν Τρισκόφσκι και έφυγε από τη Λευκωσία με τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Το σύνολο του Ηλία Χαραλάμπους σκαρφάλωσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς, αφού η ΑΕΛ εξήλθε ισόπαλη με την Ομόνοια στο Τσίρειο στάδιο.

Παρά τα όλα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα της Λάρνακας, τη φετινή σεζόν, φαίνεται πως έχει αρχίσει να αποκτά σταθερότητα, ενώ βρίσκεται καθ' οδόν για τον πρώτιστο της στόχο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι απέδρασε από το Μακάρειο η ΑΕΚ

Οι τέσσερις προσθήκες του Ιανουαρίου έχουν δώσει ουσιαστική βοήθεια για την ΑΕΚ και είναι γεγονός πως έχουν μπει στο πετσί της ομάδας.  

Από εκεί και πέρα, το έργο του Ηλία Χαραλάμπους είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Καλείται την Τετάρτη (19/2) να παρατάξει την ομάδα του κόντρα στην ΑΕΛ για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του δεύτερου γύρου έχει Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση. Ένα πρόγραμμα που μόνο εύκολο δεν είναι, αφού έχει να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος αλλά και τη Νέα Σαλαμίνα, μια ομάδα που διεκδικεί και αυτή με τη σειρά της την είσοδο στην εξάδα.

Αν αναλογιστούμε πως η ΑΕΚ θέλει να φθάσει στους τέσσερις του κυπέλλου αλλά και να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια ως τελικούς.
 
Όπως και αν καταλήξει η φετινή σεζόν για την ομάδα της Λάρνακας, θα τολμήσω να πω πως αν ψάξει για κάτι θετικό που πρέπει να κρατήσει μέσα σε όλη τη σεζόν που διανύσαμε είναι ο Ηλίας Χαραλάμπους. 
 
Παιχνίδι με παιχνίδι ο Κύπριος τεχνικός δένει με την ομάδα και φαίνεται περίτρανα πως με λίγο χρόνο και δουλειά μπορεί καταφέρει περισσότερα στον κιτρινοπράσινο πάγκο.
 
Χωρίς αμφιβολία ανέλαβε την ΑΕΚ σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος και δείχνει να ανταποκρίνεται. Είναι η έκτη χρονιά που υπηρετεί την ομάδα της Λάρνακας και είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής το κάνει με πάθος και επαγγελματισμό. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δια ποδός του αρχηγού βύθισε και άλλο τη Δόξα η ΑΕΚ