«Ψήνονται» διώξεις για όσους παίζουν και... ξιπαίζουν με καταγγελίες για στημένα

Αποφασισμένη να βάλει φρένο στις δημόσιες καταγγελίες από παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, είναι η Αστυνομία, η οποία προχωρεί στο επόμενο βήμα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της OMADA, η Αστυνομία παρακολουθεί τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται, και όπως στην περίπτωση του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, και του προέδρου της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, οποιοσδήποτε προβαίνει σε καταγγελίες, θα καλείται στο τμήμα για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και να δώσει στοιχεία. 
 
Ως εκ τούτου, την ώρα που οι Αρχές αναμένουν ακόμη τον Σταύρο Παπασταύρου να επιστρέψει στην Κύπρο ώστε να καταθέσει στοιχεία σε σχέση με τις αναφορές του ότι προσεγγίστηκε για εξαγορά τίτλου, στην Αστυνομία για να κατάθεση να κληθεί και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για βρωμιά, ενώ ισχυρίστηκε ότι κάθε βδομάδα προσεγγιζόταν για να στήσει αγώνα.
 
Ο κ. Ηλία θα κληθεί να δώσει κατάθεση και στοιχεία ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του σε μια προσπάθεια να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 
 
Σημειώνεται πως σε δημόσιες καταγγελίες προέβη και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος είχε κληθεί επίσης από την Αστυνομία για να δώσει κατάθεση. 
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στα λαϊκά Δικαστήρια που στήνονται δημόσια, κατά τα οποία παράγοντες, μιλούν για στημένα, εμφανίζονται γνώστες καταστάσεων και δημιουργούν εντυπώσεις. 
 
Με βάση το άρθρο του συντάγματος που αφορά καταπολέμηση και χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, προβλέπεται ποινική δίωξη προσώπων που ενώ δηλώνουν ότι γνωρίζουν στοιχεία, δεν τα καταθέτουν στις Αρχές. 
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη νομοθεσία, «σε περίπτωση που πρόσωπο σκόπιμα και χωρίς νόμιμη αιτία αρνείται ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τις πιο πάνω διατάξεις είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και τις δύο (2) αυτές ποινές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»