Η διαβεβαίωση του Σαββίδη σε Παπασταύρου και ο... φόβος του κουκουλώματος

Την πεποίθηση ότι οι συζητήσεις με την UEFA έφεραν αποτέλεσμα, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις καταγγελίες της Ομόνοιας, σχετικά με τις οποίες ο πρόεδρος των πρασίνων, Σταύρος Παπασταύρου δεν προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία και θ' αποχωρήσει για την Αμερική. 

Αρχικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε την Ομοσπονδία λέγοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία της UEFA που ήρθε για να βοηθήσει σε θέματα σχετικά με την απόφαση που είχαμε πάρει. Είχαμε μια κρίσιμη συνάντηση στην οποία συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τα στελέχη της UEFA για τα προβλήματα. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, διαπιστώθηκε η κοινή προσπάθεια για να πετύχουμε το καθαρό ποδόσφαιρο.

Μας εξήγησαν τις διαδικασίες συλλογής πληροφοριών, έτσι ώστε να εντοπιστούν πιθανοί στόχοι και να τους αναλάβει η Αστυνομία. Είναι διαπίστωση της ΟΥΕΦΑ ότι η διαλεύκανση είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Σε όλες τις περιπτώσεις που οδηγήθηκαν σε συλλήψεις και καταδίκες έγινε μ τη χρήση των τηλεφωνικών αρχείων».

Στη συνέχεια, επανέλαβε την έκκληση για να περάσει η νομοθεσία για τις τηλεφωνικές συνομιλίες «κάνω έκκληση να περάσουμε τον νόμο που να μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση υποθέσεων. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συλλήψεις από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος και συνεχείς επαφή Αστυνομίας και ερευνητών της ΟΥΕΦΑ. Να μπορεί να γίνεται άμεση ανταλλαγή πληροφοριών, καθιερώθηκε η άμεση επικοινωνία των δύο πλευρών. Θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από τα άτομα της ΟΥΕΦΑ, να επαναλάβω την παράκλησή μου για όσους ξέρουν πληροφορίες, δεν είναι αρκετό να ξέρουν αλλά να τις δίνουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οφείλουμε να απομακρύνουμε τα σάπια μήλα από το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τις καταγγελίες της Ομόνοιας ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν έχει περάσει ακόμη ο νόμος, δεν έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο ο συγκεκριμένος νόμος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Έχοντας διαβάσει και την πρόταση νόμου, είχα πει ότι έχω κάποια επιφύλαξη, υπάρχει μια ανησυχία, η παρακολούθηση είναι απαραίτητη για τη διαλεύκανση. Θα τα συζητήσω αυτά τα θέματα με τον Γενικό Εισαγγελέα και θα περιμένουμε την απάντηση. Δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία μέχρι στιγμής από την Ομόνοια.

Ζητήθηκε να δοθούν στοιχεία και δεν δόθηκαν από τον κ. Παπασταύρου. Δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους ανθρώπους του σωματείου της Ομόνοιας, τους είπαν περιμένετε να έρθει ο πρόεδρος και να αποφασίσουμε.

Είχα συνάντηση με τον κ. Παπασταύρου και του διαβίβασα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουκουλώσουμε οποιαδήποτε υπόθεση. Το θέμα έμεινε εκεί χωρίς να υπάρχει απάντηση αν θα δοθούν στοιχεία, δεν γνωρίζω κάτι. Θα μιλήσω για δυσκολίες διαλεύκανσης των υποθέσεων, θα σας τα πει και ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ.

Δεν είναι εύκολο να οδηγηθούν αυτές οι υποθέσεις στο δικαστήριο. Ελπίζω ότι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για τη διαλεύκανση είναι η παρακολούθηση των συνομιλιών. Δεν μπορώ να υποσχεθώ οτιδήποτε, απλά σας λέω τις πληροφορίες και τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κουκουλωθεί η υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»