Καταγγελίες που χάθηκαν στη σκόνη…

Πριν ανοίξει… έκλεισε ο κύκλος των καταγγελιών του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, αφού είπε ότι ήταν να πει και επιστρέφει στην Αμερική.
 
Ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων, ήρθε στην Κύπρο, και όπως είχε προαναγγείλει, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για διαφθορά, ενώ ισχυρίστηκε πως προσεγγίστηκε για να εξαγοράσει τίτλο, διαιτητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες.
 
Πρόκειται για σοβαρότατες καταγγελίες, στις οποίες εμπλέκει στην ουσία και τον ίδιο, αφού έδειξε πως γνωρίζει ονόματα και καταστάσεις, αφού όπως είπε, «τον προσέγγισαν».  
 
Ο Σταύρος Παπασταύρου, θα μπορούσε να αποτελέσει η αφετηρία στο να… καθαρίσει ο σταύλος του Αυγεία, όπως είπε και ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, εάν πραγματικά ο ίδιος το ήθελε. Θα μπορούσε όμως να πει κάποιος, ότι δεν το ήθελε πραγματικά, αφού όταν κλήθηκε να δώσει στοιχεία στην Αστυνομία, δεν έδωσε, αφού όπως δήλωσε δεν έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές του κράτους.
 
Ως εκ τούτου, εύλογα διερωτάται κάποιος ποιος ήταν ο σκοπός των δηλώσεων; Να δημιουργηθούν εντυπώσεις ή να παταχθεί επιτέλους η διαφθορά; Γιατί όταν θες να είσαι ανάμεσα σε αυτούς που ονειρεύονται ένα καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς κόκκινους φακέλους και διαφθορά, δίνεις στοιχεία και προσπαθείς να συμβάλεις στην πάταξη της όποιας διαφθοράς.
 
Το να ακούμε κάθε λίγο από οποιονδήποτε για διαφθορά, σικέ και υπόκοσμο στο κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν αποτελεί έκπληξη. Όλοι, κάπου, κάποτε, κάτι άκουσαν. Το θέμα είναι ένα οποιοσδήποτε έχει στοιχεία, να τα καταθέτει, να το παλεύει και στο τέλος εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, τότε έχει δικαίωμα να πει ότι θέλει.
 
Και σε ότι αφορά τις καταγγελίες στην UEFA… οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στην Ομοσπονδία. Να υποβάλει στοιχεία, προς διερεύνηση. Τα οποιαδήποτε όμως στοιχεία, στο τέλος της ημέρας και πάλι στις διωκτικές Αρχές της Κύπρου, θα επιστρέψουν για διερεύνηση.
 
Όπως συμπεραίνεται, οι δημόσιες καταγγελίες του Σταύρου Παπασταύρου, θα μείνουν απλά καταγραμμένες στην ιστορία, εκτός και αν τελικά αποφασίσει να συμβάλει στην πάταξη της διαφθοράς. Όχι μόνο ο Σταύρος Παπασταύρου, αλλά ο κάθε παράγοντας που γνωρίζει… Γιατί από πυροτεχνήματα, το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι χορτασμένο…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: