Τριπλό μέτωπο εξελίξεων-Δημόσιες καταγγελίες για διαφθορά εν μέσω επαφών της UEFA

Σάρκα και οστά παίρνει η απόφαση που ελήφθη για την κάθοδο κλιμακίου της UEFA στην Κύπρο, μετά και τους έξι φακέλους που έφθασαν στα γραφεία της ΚΟΠ και τάραξαν τα νερά του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, έστειλε τον πρώην αξιωματικό της Ιταλικής Αστυνομίας και νυν ανακριτή-ερευνητή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο τομέα των προσυνεννοημένων αγώνων, Μασιμιλιάνο Μικένζι, με στόχο την ενίσχυση των ερευνών με βάση τους κόκκινους φακέλους.

Το κλιμάκιο της UEFA πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Σαββίδη, την ηγεσία της Αστυνομίας καθώς και τα Σωματεία, τα οποία θα ενημερώσει για τη διαδικασία που ακολουθείται για την αποστολή έκθεσης σε ενδεχόμενο χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων μέσω στοιχηματισμού.

Για την κάθοδο στην Κύπρο του κλιμακίου της UEFA, είχε καταθέσει αίτημα ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, εισήγηση με την οποία συμφώνησαν οι κρατικοί αξιωματούχοι. 

Σημειώνεται πως στον απόηχο των επικρίσεων για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην παρουσία ΚΟΠ, Διαιτητών και Αστυνομίας, ο Γιώργος Σαββίδης σε δηλώσεις του στην OMADA ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, αλλά για την ασφάλεια των διαιτητών.

Την ίδια ώρα, o υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε στη συνέντευξή του, πως κακώς ερμηνεύτηκε από το κοινό ότι η σύσκεψη έγινε με σκοπό να ληφθούν μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, αφού όπως τόνισε, η συνάντηση και η συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο είχε σκοπό να συζητηθούν τα θέματα που έθιξαν οι διαιτητές, ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Σηκώνει το γάντι και μιλά ο Παπασταύρου

Στην κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και στα όσα ακολούθησαν από την καυστική ανακοίνωση της ομάδας, πρόκειται να μιλήσει ο ισχυρός άνδρας της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου. 

Σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στις 12:00, στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ, ο διοικητικός ηγέτης των πρασίνων, θα αναφερθεί στα κακώς έχοντα του κυπριακού ποδοσφαίρου, τους κόκκινους φακέλους αλλά και επίσης, όσα αφορούν την Ομόνοια.

Καζάνι που βράζει η ΑΕΛ, βγαίνει στην αντεπίθεση

Έξω φρενών είναι οι ιθύνοντες της ομάδας της Λεμεσού, μετά την ήττα που δέχθηκε η ομάδα τους στην Αρένα από την ΑΕΚ με 3-1.

Οι παράγοντες της ΑΕΛ μετά το τέλος του ματς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Σοφοκλέους, εισέβαλε στα αποδυτήρια και τα έβαλε με τους ορισμούς του Κώστα Καπιτανή.

Στη λεμεσιανή ομάδα υποστηρίζουν ότι είναι ξεκάθαρο και από όλους παραδεκτό ότι με τις φετινές διαιτησίες έχει αλλοιωθεί κατά πολύ η θέση της ΑΕΛ στον βαθμολογικό πίνακα, γεγονός που αποφέρει τεράστιες ζημιές στον σύλλογο.

Έτσι, η ΑΕΛ προχωρά τελεσίδικα σε καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ δια μέσου ΚΟΠ μέσω επιστολών και βίντεο, ενώ το θέμα αποχώρησης από το πρωτάθλημα είναι ακόμη ανοικτό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: