Μηδέν εις το πηλίκο για ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Ντέρμπι σε... ρηχά νερά! ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν βρήκαν δίχτυα (0-0), σε ένα ματς χωρίς ένταση, χωρίς μεγάλες φάσεις και φυσιολογικά χωρίς νικητή!

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +2 από τον ΠΑΟΚ που όμως έχει ματς λιγότερο και ευκαιρίες κορυφής! Κόκκινη για τον Σιμόες στο 88'. 

Οι δυο ομάδες κατέβηκαν με ολόιδια συστήματα με τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε και Καμαρά να κερδίζουν κατά κράτος την αντίστοιχη τριπλέτα της ΑΕΚ, δηλαδή τους Σιμάνσκι, Σιμόες και Κρίστιτσιτς, να παίρνουν το κέντρο και να είναι καταλυτικοί προκειμένου ο Ολυμπιακός να έχει καλύτερη εικόνα. 

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στις αρχές του αγώνα όταν με μια αντεπίθεση με τρεις πάσες, ο Μπουλάκης βγήκε απέναντι στον Μπάρκα αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ μόλις στο 4'. Ο Καρέρα κατάλαβε νωρίς πως δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ να είναι παραταγμένη στο γήπεδο με σύστημα-«καθρέφτη» απέναντι στον Ολυμπιακό, έβαλε στο ματς τον Ολιβέιρα αντί του Σιμάνσκι μόλις στο 30', η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει «σβηστό» 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό και από τις δυο ομάδες σε αντιδιαστολή με το πρώτο ημίχρονο όπου κατά βάση κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες. Ο Λιβάγια έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 46΄ όταν ο Μάνταλος, με έξυπνη εκτέλεση φάουλ τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Σα για να διώξει με τα πόδια ο Πορτογάλος. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 61' με τον Γκιγιέρμε να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι από κοντά έπειτα από γέμισμα φάουλ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και κακό γύρισμα του Βράνιες.

Όσο προχωρούσε η ώρα πάντως, ο γρήγορος ρυθμός άρχισε να πέφτει. Ειδικά, από το 70' και μετά το παιχνίδι έδειχνε πως αν μια ομάδα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, θα πάρει και το ματς.Η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες στο 87' όταν ο Σιμόες αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στον αγώνα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στα εναπομείναντα λεπτά το αριθμητικό του πλεονέκτημα και πίεσε την ΑΕΚ αλλά δεν έκανε ούτε καν ευκαιρία και έτσι, το 0-0 ήταν το τελικό σκορ.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ