Τα παιδιά σύμβολο της ελπίδας έδιωξαν για λίγο την ασχήμια του ποδοσφαίρου (pics)

Σχεδόν κανένας που τους είδε σήμερα στο γήπεδο δεν ξέρει από πού ήρθαν. Σχεδόν κανένας δεν ξέρει την ιστορία τους. Μα σήμερα χαμογελούσαν ανάμεσά μας κι αυτό έχει σημασία για όλους μας.
 
Τα παιδιά στις φωτογραφίες από την έναρξη του αγώνα Ομόνοια-Ανόρθωση είναι προσφυγόπουλα, που διαμένουν προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου. Είναι παιδιά που αντί να τρέχουν πίσω από μια μπάλα, έτρεχαν για να γλιτώσουν από τις βόμβες. Σήμερα, όμως, μπορούν να ασχοληθούν ξανά με την μπάλα.
 
Τις τελευταίες ημέρες το κυπριακό ποδόσφαιρο ζει την απόλυτη ασχήμια. Όμως τα παιδιά-σύμβολο της ελπίδας άλλαξαν την εικόνα του, έστω και για λίγο. Μακριά από τα ασήμαντα, μας θύμισαν τα σημαντικά.
 
Όπως ανακοίνωσε η Ομόνοια, τα παιδιά είναι φιλοξενούμενοί της και, μετά τη συνοδεία των ποδοσφαιριστών, πήραν θέσεις στα θεωρεία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
 
«Η ενέργειά μας αυτή αποσκοπεί στο να στείλει το μήνυμα στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας πως κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο της ζωής τους, τους συμπαραστεκόμαστε και εμπράκτως τους δείχνουμε ότι είναι καλοδεχούμενοι στην Κυπριακή κοινωνία, η οποία επίσης βιώνει το δράμα της προσφυγιάς και των συνεπειών της. Είμαστε βέβαιοι πως η μέρα αυτή θα τους γεμίσει με δύναμη ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους», εξήγησε η Ομόνοια.
 
Οι διευθετήσεις γίνονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Ασύλου της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τους εθελοντές από «Το Σχολείο της Κυριακής».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Ομόνοια-Ανόρθωση