Η ονειρική σεζόν, το μεγάλο λάθος και η σύνδεση του Παντιλίμον με την Ομόνοια

Ο επικρατέστερος για την πλήρωση του κενού στη θέση του τερματοφύλακα στην Ομόνοια είναι ο Ρουμάνος Κοστέλ Παντιλίμον. Ο πανύψηλος κίπερ κουβαλά πολύ μεγάλη εμπειρία πίσω του, έχοντας μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στα αγγλικά γήπεδα με Μάντσεστερ Σίτι, Γουότφορντ, Σάντερλαντ και Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στην ομάδα, υπό την ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη, πραγματοποίησε την πιο «γεμάτη» σεζόν της καριέρας του μέχρι στιγμής. Οι 44 συμμετοχές, ίσως στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου την περσινή σεζόν, του χάρισαν τη θέση του τερματοφύλακα της χρονιάς, σύμφωνα με την επιλογή του τηλεοπτικού δικτύου Sky Sports. Τα πεπραγμένα του Ρουμάνου «γίγαντα» στην Τσάμπιονσιπ ήταν ξεκάθαρα και εντυπωσιακά. 15 φορές κράτησε απαραβίαστη εστία, πραγματοποίησε 140 αποκρούσεις, ενώ 34 φορές αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του από ψηλές μπαλιές στην περιοχή του.

Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με τη Μάντσεστερ Σίτι λίγα χρόνια πριν (2012 και 2014). Αυτές οι δύο κατακτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της καριέρας του και ένα σπουδαίο παράσημο για τον ίδιο. Με την ομάδα του Μάντσεστερ πραγματοποίησε 29 συμμετοχές στο σύνολο, σε όλες τις διοργανώσεις.

Χαρακτήρισε τη μετακίνηση του στη Γουότφορντ, στη συνέχεια, ως το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του, καθώς σε διάστημα δυόμισι χρόνων στην ομάδα του Λονδίνου, αγωνίστηκε μόνο εννέα φορές.

Αυτό το γεγονός πήρε πίσω την καριέρα του, αλλά η Νότιγχαμ Φόρεστ του έδωσε αυτά που επιζητούσε και υπέγραψε μαζί της. Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική, όμως η φετινή είναι πρωτόγνωρη για τον Ρουμάνο, αφού δεν έχει συμμετοχή μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζόν. Είναι αυτό το στοιχείο που εκμεταλλεύεται η Ομόνοια, αφού όλα συγκλίνουν πως θα τον αποκτήσει με δανεισμό, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στο νησί μας και στην Ομόνοια , ο Παντιλίμον θα βρει έναν παλιό γνωστό του από τον καιρό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Στην ισπανική ομάδα, υπήρξε συμπαίκτης με τον Φράνσις Ουζόχο τη σεζόν 2017/18. Η μοίρα το έφερε έτσι, που οι δύο τους θα αγωνιστούν ξανά με την ίδια ομάδα, έστω και από... σπόντα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: