Η σχέση του Σιγκούνταρσον με Κύπρο και οι άγνωστες πτυχές της καριέρας του

Tο νέο βαρύ πυροβολικό του ΑΠΟΕΛ ακούει στο όνομα Μπγιόρν Σιγκούνταρσον. Ο Ισλανδός ήρθε στο νησί μας, για να βοηθήσει τους γαλαζοκίτρινους να εκπληρώσουν τους φετινούς μεγαλεπήβολους στόχους τους.

Ο Ισλανδός διεθνής επιθετικός  έρχεται με δανεισμό από τη ρωσική Ροστόφ, εκεί όπου σκόραρε οκτώ γκολ σε 39 συμμετοχές, από τη σεζόν 2017/18. Είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ ικανός στο υψηλό παιχνίδι και με κίνηση χωρίς την μπάλα. Επιπρόσθετα, τελειώνει πολύ καλά τις φάσεις, εάν του δοθούν οι ευκαιρίες μέσα στη μεγάλη περιοχή. Παίρνει πολύ καλό βαθμό, επίσης, στις εκτελέσεις πέναλτι.

Η μεγάλη εξέλιξη στην καριέρα του Σιγκούνταρσον ήρθε το καλοκαίρι του 2012, όταν και πήρε μεταγραφή στην αγγλική Γουλβς. Ο νυν τεχνικός του Πιέρου Σωτηρίου στη Κοπεγχάγη Στάλε Σολμπάκεν τον πήρε μαζί του στην αγγλική ομάδα και αυτή ήταν η πρώτη μεταγραφή του, όμως ο Ισλανδός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Με επτά γκολ σε 75 συμμετοχές στο αγγλικό ποδόσφαιρο, πέρασε και δεν ακούμπησε και ως εκ τούτου, αναζήτησε αλλού την τύχη του.

Τη καλύτερη του σεζόν στην καριέρα του την πραγματοποίησε στη Νορβηγία με την φανέλα της Μόλντε. Στην Νορβηγία μετακινήθηκε ως ελεύθερος από τη Γουλβς τη σεζόν 2016/17, σκοράροντας 16 γκολ σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Εκεί πήρε πρωτάθλημα το 2014, όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών.  Αυτά τα στατιστικά, τα εκμεταλλεύτηκε η Ροστόφ και τον απέκτησε για δύο εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2018.

Σχέση με το νησί μας ο Σιγκούνταρσον είχε και στο παρελθόν, καθώς το επίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική του ομάδα, το πραγματοποίησε κόντρα στην Εθνική μας ομάδα. Σε αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, ο Σιγκούνταρσον αντικατέστησε τον Σιγκθόρσον στο 84’, σε αγώνα που έγινε στο Ρεϊκιάβικ. Για την ιστορία, η Ισλανδία κέρδισε την Κύπρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι με σκορ 1-0.

Ο Ισλανδός προέρχεται από αμιγώς ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς έχει τρία ετεροθαλή αδέλφια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. O πρώτος είναι βοηθός προπονητή στην Ρεϊκιάβικ και ονομάζεται Μπιάρνι Γκουντγιόνσον. Ο δεύτερος είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ονομάζεται Θορντούρ Γκουντγιόνσον, ενώ ο τρίτος είναι ο προπονητής της Ισλανδικής Ακράνες Τζόι Γκουντγιόνσον.

Πλέον, ο ίδιος έρχεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με στόχο να δείξει πως όλα αυτά τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν δεν είναι τυχαία. Ο ΑΠΟΕΛ βάζει στη δύναμή του, ένα πολύ ποιοτικό επιθετικό, ο οποίος ψάχνει το νέο ξεκίνημα στη καριέρα του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: