Ανατροπή δεδομένων! Κλείδωσε η κάθοδος ξένων διαιτητών στην Κύπρο

Στην υλοποίηση των μέτρων που προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, προχωρεί η Ομοσπονδία.
 
Πρόκειται για μέτρα σε τρεις άξονες, μεταξύ των οποίων και η κάθοδος ξένων διαιτητών στο κυπριακό πρωτάθλημα, σε συνάρτηση με την απόδοση των Κυπρίων διαιτητών. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως έχει κλειδώσει η κάθοδος ξένων διαιτητών και θα γίνεται επιλογή για τους κρίσιμους αγώνες που θα διαιτητεύσουν στα πλέι οφ, όπου και το πρωτάθλημα θα μπει στην τελική του ευθεία. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, μιλώντας στο Σεμινάριο των διαιτητών Α’ Κατηγορίας στις 16 Ιανουαρίου, είχε ανακοινώσει την κάθοδο ξένων διαιτητών σε αγώνες της Β’ φάσης, εκτός και αν ίδιοι, πείσουν με την απόδοση τους πως μπορούν να ανταποκριθούν.
 
Επίσης, είχε ανακοινώσει πως θα εφαρμοστεί το μέτρο της διπλής βαθμολόγησης. Η βαθμολογία του Κύπριου παρατηρητή, θα συγκρίνεται με τη βαθμολογία του Τμήματος Παρατηρητών της UEFA (UEFA Referee Observer), στο οποίο θα αποστέλλονται οι αγώνες για αξιολόγηση.
 
Παράλληλα, προανήγγειλε τη σύσταση ομάδας αποτελούμενης από εγνωσμένης αξίας ξένους, πρώην διεθνείς διαιτητές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρακολούθηση και την καθοδήγηση νεαρών, εξελίξιμων διαιτητών προκειμένου να τους προετοιμάσουν για την άνοδο τους στην Κατηγορία Elite.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: