Ο κόσμος γελά και η μπάλα... ξεφούσκωσε

Η επιστροφή των διαιτητών και ο τερματισμός της αποχής, είναι γεγονός. Τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ επαναρχίζουν κανονικά, με την μπάλα να στήνεται στη σέντρα αύριο (22/1), με τους αγώνες της Β' φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola. 
 
Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την προεδρία του Γιώργου Σαββίδη, με τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργο Κούμα, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργο Πάπουτσο και τα μέλη του Συνδέσμου, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου και οι διαιτητές συμφώνησαν ομόφωνα για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. 
 
Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη Παρασκευή, οι διαιτητές είχαν ανακοινώσει την απόφασή τους για αποχή από αγώνες μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον διαιτητή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και χθες διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ούτως ώστε να επαναρχίσουν οι αγώνες των πρωταθλημάτων.
 
Με το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, διαβεβαίωσε τους διαιτητές ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους για να τους παρέχει τη κάθε δυνατή ασφάλεια που μπορεί να τους παρέχει όπως τη ζήτησαν, ενώ προχώρησε και στην αποκάλυψη των μέτρων που θα παρθούν. Ανάμεσα σε αυτά, και η εφαρμογή της υπηρεσίας «Red Button», όπου οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να καλέσει είτε επώνυμα είτε ανώνυμα και να θέσει εις γνώση των αστυνομικών Aρχών τα όποια στοιχεία ή πληροφορίες έχει που αφορούν θέματα χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα, απόπειρα χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα ή οποιουδήποτε θέματος διαφθοράς.
 
Μετά από λίγες ώρες από την... άκυρη σύλληψη του 30χρονου ποδοσφαιριστή της Καρμιώτισσας, ο οποίος εθεωρείτο ως ύποπτος στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, και η όλη ασυνεννοησία που υπήρξε μετά την επιστολή της UEFA με τον κόκκινο φάκελο, ήρθαν τα νέα μέτρα για να δημιουργήσουν πληθώρα ερωτημάτων, αφού άντε να πειστεί ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος, για την αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου. 
 
Αλγεινή εντύπωση, προκαλούν την ίδια ώρα οι 86 κόκκινοι φάκελοι που κατέφθασαν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και το αποτέλεσμά τους, όπως επίσης και οι 16 βομβιστικές επιθέσεις στον ποδοσφαιρικό κόσμο που έμειναν στα ράφια των Αρχών ανεξιχνίαστες. 
 
Αναμφισβήτητα, δεν μπορούσαν να μείνουν επ αόριστων εκτός γηπέδων οι διαιτητές αλλά την ίδια ώρα, το παρελθόν είναι καταγεγραμμένο και δεν διαγράφονται οι μαύρες... τρύπες του κυπριακού ποδοσφαίρου, που δεν λένε να εκλείψουν. 
 
Ως εκ τούτου, είναι ηλίου φαεινότερο πως όπως και τόσα άλλα τραγικά συμβάντα που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία, χώθηκαν κάτω από το παραφουσκωμένο χάλι, έτσι και αυτά που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα θα χωθούν και θα ξεχαστούν.
 
Το ζήτημα όμως, είναι ότι η μπάλα που θα στηθεί αύριο στη σέντρα, έχει ήδη... ξεφουσκώσει και ο κόσμος πλέον γελάει με το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: