Όπως λέμε… μιλλοσφοντζίσματα τζιαι κρύψε να περάσουμε

Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τα οποία αποφασίστηκαν για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να επιστρέψει η ομαλοποίηση του πρωταθλήματος, ανακοινώθηκαν το πρωί, μετά την σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης, ΚΟΠ, Συνδέσμου Διαιτητών και Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Ο Αρχηγός Αστυνομίας διόρισε τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Χριστόφορο Μαυρομάτη, ως το πρόσωπο που θα επικοινωνεί με τους διαιτητές και με όσους έχουν πληροφορίες για θέματα διαφθοράς. Θα λαμβάνει άμεσα πληροφορίες για σκοπούς προστασίας, διερεύνησης και καταγγελίας.
  2. Τίθεται σε εφαρμογή η υπηρεσία red button στο τηλέφωνο 1460, ώστε οποιασδήποτε πολίτης μπορεί να καλεί και να θέτει, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, πληροφορίες για χειραγώγηση ή πληροφορίες για διαφθορά.  
  3. Οποιασδήποτε θέλει να δώσει πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα που αφορά διαφορά, θα μπορεί να επικοινωνεί επίσης με οποιοδήποτε αστυνομικό ή αξιωματικό που νιώθει άνετα και έχει εχεμύθεια. Θα δοθούν σχετικές οδηγίες από τον Αρχηγό σε όλα τα μέλη, τα οποία ακολούθως θα διαβιβάζουν τις σχετικές πληροφορίες στον Χριστόφορο Μαυρομάτη για διερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τους κόκκινους φακέλους στο... κόκκινο κουμπί-Τα μέτρα για τα στημένα

Και μετά από αυτά τα ερωτήματα, εύλογα διερωτάται κάποιος… Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Είναι αυτά ικανά μέτρα για να πατάξουν την διαφθορά στο ποδόσφαιρο; Είναι αρκετά αυτά τα μέτρα για να εξαλείψουν τις χειραγωγήσεις αγώνων; Μπορούν απλά πληροφορίες από ανώνυμους να οδηγήσουν στην στοιχειοθέτηση υποθέσεων; Και αν ναι, πληροφορίες έδωσε και η UEFA στους 85 κόκκινους φάκελους που απέστειλε τα τελευταία εννέα χρόνια αλλά κανένας από αυτούς δεν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου. Τελικά είναι μέτρα για πάταξη της διαφθοράς ή μέτρα εντυπωσιασμού στον απόηχο του ντόρου; Και εδώ λαμβάνεται υπόψη η σύλληψη ποδοσφαιριστή που τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο.  

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε παραδοχή από διάφορους αξιωματούχους ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η στοιχειοθέτηση τέτοιων υποθέσεων, πράγμα το οποίο αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια, με την μη τιμωρία οποιουδήποτε προσώπου.

Βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικά, άπαντες γνωρίζουν την διαπλοκή και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και ότι αυτή δεν θα παταχθεί. Όλοι γνωρίζουν πως οι κόκκινοι φάκελοι σε συνδυασμό με την βομβιστική επίθεση, ήταν ένας συνδυασμός που πυροδότησε ένα κλίμα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι θέμα ωρών να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς και σε λίγες μέρες… ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Οι διαιτητές θα επιστρέψουν στα γήπεδα, οι έρευνες της Αστυνομίας θα συνεχίζονται, τα μέτρα θα βρίσκονται σε εφαρμογή, οι πληροφορίες δεν θα μπορούν να στοιχειοθετηθούν, αυτοί που εγκλημάτησαν, θα συνεχίσουν να το πράττουν, αυτοί που πλουτίζουν από παράνομες δραστηριότητες θα συνεχίσουν να πλουτίζουν και τελικό συμπέρασμα… ντόρος για το τίποτα, μέχρι την επόμενη φορά και πτου ξανά από την αρχή. Μέχρι την επόμενη βομβιστική επίθεση, μέχρι τον επόμενο κόκκινο φάκελο…

Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα! Εάν οι ιθύνοντες θέλουν να πατάξουν την διαφορά, τότε μπορούν. Εάν όχι, τότε όχι…       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφοδος σε οικία λεμεσιανού για τη βόμβα-Μπαράζ ανακρίσεων για τα στημένα