H γκαντεμιά στον άσο, το κενό του Φάνου και η εξιλέωση του Τζιωνή

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Ηλίας Πούλλος ο τραυματισμός του Φαμπιάνο Ριμπέιρο, καθώς δεν ήταν και ότι καλύτερο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Ομόνοιας. Οι ιθύνοντες των πρασίνων δεν μπορούν να πιστέψουν αυτή τη μεγάλη ατυχία στον άσο για άλλη μια χρονιά, αφού είναι ο τρίτος κίπερ που τραυματίζεται στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι του τριφυλλιού και ο Βραζιλιάνος χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, τότε η ομάδα της Λευκωσίας θα προχωρήσει άμεσα σε ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα, που ούτως ή αλλιώς θα γινόταν.

Ο Φαμπιάνο ένιωσε ενοχλήσεις στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής με την Πάφο FC, αλλά συνέχισε κανονικά τον αγώνα, κάτι που ανησύχησε  τους ανθρώπους της Ομόνοιας, ωστόσο ο Χένινγκ Μπεργκ έκρινε σωστό να αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας στον αγώνα κυπέλλου με τον Ερμή.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο παραγκωνισμός Χριστοφή, το ερώτημα και το μέλλον του στην Ομόνοια

Από εκεί και πέρα η απόκτηση τερματοφύλακα είναι δεδομένη, ούτως ώστε να είναι αυτός που θα πλαισιώσει στον άσο τον Χαράλαμπο
Κυριακίδη. Ακολούθως με τη φυγή του Φάνου Κατελάρη, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Ζαλαεγκέρσεγκι, είναι αναγκαία η απόκτηση εξαριού, καθώς στη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν οι επιλογές των Βίτορ Γκόμες και Γιόρντι Γκόμεθ.

Ο Κύπριος διεθνής δεν βρισκόταν στα πλάνα του Χένινγκ Μπεργκ, και γι’ αυτό δόθηκε δανεικός, ούτως ώστε να πάρει λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει εκτάκτως Κυριακάτικα τους διαιτητές ο Κούμας

Επιπρόσθετα, στην Ομόνοια είναι επιτακτική ανάγκη η προσθήκη εξτρέμ, ο οποίος θα μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στα φτερά της επίθεσης, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Στα αξιοσημείωτα είναι θετική παρουσία του Μαρίνου Τζιωνή, στο αγώνα κυπέλλου με τον Ερμή.
 
Ο Κύπριος πλάγιος επιθετικός, ήταν εξαιρετικός για ολόκληρο το 90’ που αγωνίστηκε, ενώ χρίστηκε και σκόρερ δύο φορές. Κάτι που αποδεικνύει πως μπορεί να βοηθήσει τους πράσινους στο επιθετικό κομμάτι, αφού οι επιλογές στον πάγκο της Ομόνοιας για φρεσκάρισμα είναι περιορισμένες.

Με το πέρας της αναμέτρησης με τους φτεροπόδαρους, ο Χένινγκ Μπεργκ, ανάφερε πως ο Μαρίνος Τζιωνής τον εντυπωσίασε, κάτι που δείχνει πως ο Κύπριος άσος πήρε την ευκαιρία του και δικαιώθηκε. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο Αναστασιάδης δικαίωσε την Ομόνοια
 
Απομένουν 13 μέρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, με την Ομόνοια να μην έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα κάποια προσθήκη στο δυναμικό της.
 
Ωστόσο, ο Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του στο τριφύλλι θα κάνουν σύντομα την αρχή, με τον πρώτο που θα περάσει την πόρτα του Ηλίας Πούλλος να είναι έμπειρος τερματοφύλακας. Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική επιλογή στον άσο είναι ο νεαρός κίπερ Χαράλαμπος Κυριακίδης, αφού και να αποκτηθεί πορτιέρε ή οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της εξ αναβολής αγώνα 17ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση.