Πάπουτσος σε ΠτΔ-«Δεν μπορείς να αναφέρεσαι αόριστα, να λες είναι εγκληματίες»

Στην απόφαση των διαιτητών να απέχουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του Ανδρέα Κωνσταντίνου, αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Πάπουτσος, στον Super Sport FM 104.0.
 
Ο Πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών αναφέρθηκε στην αποχή των διαιτητών λέγοντας ότι: «Η αποχή ήταν μια έντονη αντίδραση για αυτό που προηγήθηκε σε βάρος ενός νέου διαιτητή που πρόσφατα αξιολογήθηκε για την α΄ κατηγορία. Δεν έχει παρελθόν για να δικαιολογεί οποιοδήποτε γεγονός και γι’ αυτό και οι διαιτητές μας που ήταν στο σεμινάριο διατράνωσαν με την απόφαση τους στήριξη στον κάθε άνθρωπο και δη σε έναν συνάδελφο τους τον Ανδρέα Κωνσταντίνου. Τα τελευταία γεγονότα και οι δηλώσεις που έγιναν είτε από παράγοντες για κάποια πιθανά λάθη έχουν οδηγήσει την κατάσταση αλλού. Έπρεπε να δοθεί ένα μήνυμα ότι οι ακρότητες δεν πρέπει να συμβαίνουν, οι ζωές μας είναι το πιο πολύτιμο για εμάς και τις οικογένειες μας».
 
Όσον αφορά τον λόγο που έγινε η αποχή είπε χαρακτηριστικά: «Ο σκοπός δεν είναι για να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Ο σκοπός της αποχής είναι να σταλούν κάποια μηνύματα ότι οι ζωές μας είναι προτεραιότητα. Υπάρχουν οι αρμόδιοι για την απόδοση των διαιτητών, την βαθμολογία τους και την διαχείριση τους. Οι ακραίες αναφορές-τοποθετήσεις που θίγουν προσωπικότητες και αξιοπρέπειες και οι βομβιστικές ενέργειες είναι ακραία γεγονότα τα οποία για να εκλείψουν πρέπει να παρθούν μέτρα σοβαρά. Ήταν και οι δηλώσεις από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βγήκαν με τόσο έντονο τρόπο σε μια σημαντική εκδήλωση. Τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι με τέτοιες αναφορές αδικείται στην ολότητα της η διαιτησία. Αλλά αφού είναι στα υπόψην τους τα θέματα αυτά οφείλουν να τα ξεδιαλύνουν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφουν οι διαιτητές-Πότε συνεχίζονται οι αγώνες
 
Ο Γιώργος Πάπουτσος ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του ΠτΔ και έδωσε τη δική του απάντηση τονίζοντας ότι: «Για να το πει ο πρόεδρος σημαίνει ότι κάποιοι συνεργάτες του μετέφεραν γεγονότα. Το γεγονός είναι ένα και το γεγονός που τεκμηριώνεται είναι άλλο. Δεν μπορεί να αναφέρεσαι αόριστα σε πρόσωπα ή και ομάδα προσώπων και να λες ότι είναι εγκληματίες και εμπλέκονται σε σκευωρίες. Υπάρχουν τα αρμόδια σώματα για να διερευνούν τις υποθέσεις, το Υπουργείο και η Αστυνομία. Δεν μπορούμε να αοριστολογούμε και αφού ξέρουν κάποια πράγματα γιατί δεν τα φέρνουν στο προσκήνιο και να καταδείξουν τους ενόχους. Να καταδείξω ποιος είναι ο προβληματικός και ο προβληματικός να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς θέλουμε όσες αναφορές γίνονται για γεγονότα με διαιτητές να τεκμηριώνονται για να τιμωρούνται οι ένοχοι. Θέλω επίσης να τύχουμε ενημέρωσης για την πορεία εξιχνίασης κάποιων υποθέσεων. Δεν γίνεται να υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δεν εξιχνιάστηκαν. Μπορεί και να εξιχνιάστηκαν και να μην τύχαμε ενημέρωσης. Εκείνο που θα λύσει το οποιοδήποτε μέτρο είναι τα οι εξηγήσεις που θα πάρουμε μέσα από τις συναντήσεις. Αύριο θα συναντηθούμε με την ΚΟΠ για να ενημερωθούμε  και τη Δευτέρα θα υπάρχει συνάντηση στο Υπουργείο με παρουσία της αστυνομίας, στελεχών της ΚΟΠ και του συνδέσμου. Αν ικανοποιηθούμε θα ανασταλούν τα μέτρα, αν όχι συνεχίζουμε τα μέτρα. Όλα θα εξαρτηθούν από την συνάντηση της Δευτέρας».
 
Καταληκτικά, ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών έκανε έκκληση στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου: «Θέλω να κάνω έκκληση σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου να κρίνουν τους διαιτητές συγκρίνοντας και τα ξένα πρωταθλήματα και να εκλείψουν οι υπόνοιες ότι υπάρχουν σκόπιμες αποφάσεις εναντίον του οποιουδήποτε. Και στους διαιτητές να πω να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό μπαίνοντας σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Αν αποφύγουμε τα χοντρά λάθη που αλλοιώνουν αποτελέσματα θα είναι ευχής έργον. Να κλείσουν στόματα και να μην δίνουν δικαιώματα σε κανέναν να μιλά για κάθοδο ξένων διαιτητών».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ