Πώς ο Αναστασιάδης δικαίωσε την Ομόνοια

Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει, «έχει ο καιρός γυρίσματα». Και για να ακριβολογούμε θα πρέπει να στρέψουμε το μυαλό μας πίσω, όταν πριν από περίπου μια εβδομάδα, η Ομόνοια κατάγγελλε διαφθορά και μιλούσε για στημένα. 

Άμεση ήταν τότε η αντίδραση της Αστυνομίας, καθώς ο Αρχηγός της δύναμης είχε δώσει οδηγίες για να κληθεί η διοίκηση της Ομόνοιας να καταθέσει στοιχεία προς διερεύνηση, ενώ οι πράσινοι είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε καταγγελία στην UEFA και την FIFA. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τον ίδιο δρόμο τράβηξε και η ΑΕΛ, όπου και αυτή με πρόσφατη ανακοίνωση της ανέφερε τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και τα προβλήματα της διαιτησίας ανοίγοντας δριμύ κατηγορώ σε όλους και σε όλα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: UEFA όπως… Τρόικα για να ξηλωθούν τα στημένα-Στον γύψο το κυπριακό ποδόσφαιρo

Το ότι υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι κοινό μυστικό, ωστόσο το θέμα είναι πως τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτοξεύθηκαν τέτοιες καταγγελίες. Μάλιστα, πολλές φορές υπήρξαν και δηλώσεις από παράγοντες που πυροδότησαν ακόμη περισσότερο κλίμα. 

Λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες της Ομόνοιας, στα γραφεία της ΚΟΠ άρχισαν να έρχονται κόκκινοι φάκελοι για αγώνες ύποπτους για χειραγώγηση, καθώς όπως διαφάνηκε παίχτηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, δυσανάλογα με την εμβέλεια των ομάδων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα δεδομένα που φέρνουν αλαλούμ στις αγωνιστικές μετά την αποχή των διαιτητών

Και σαν να μην έφταναν οι κόκκινοι φάκελοι που για άλλη μια φορά έθεσαν υπό αμφισβήτηση το κυπριακό ποδόσφαιρο, ήρθε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε για διεφθαρμένους διαιτητές και παράγοντες, ενώ είπε πως θα πρέπει να «καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία». Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά, που δια στόματος Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται λόγος για διεφθαρμένους διαιτητές και διεφθαρμένους παράγοντες.    

Και ενώ το κλίμα είναι ήδη τεταμένο, έρχεται η βομβιστική επίθεση στον διαιτητή Αντρέα Κωνσταντίνου, η οποία φέρνει τα πάνω κάτω και ο Σύνδεσμος Διαιτητών αποφασίζει την αναβολή των αγώνων μέχρι νεοτέρας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χιονοστιβάδα εξελίξεων-Αναβολή μέχρι νεοτέρας λόγω αποχής των διαιτητών

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη, στην παρουσία υπουργού, Αστυνομίας και προέδρου της ΚΟΠ και αποφασίζουν όπως λάβουν μέτρα τόσο για τα στημένα, όσο και  για τις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος διαιτητών. 

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, κλήθηκε στην Κύπρο για να συμβάλει στις έρευνες για τα στημένα, κλιμάκιο της UEFA, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να παραδέχεται πως είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθούν αδικήματα που αφορούν χειραγώγηση αγώνων. 
 
Και τελικά, δεν χρειάστηκε να πάει η Ομόνοια στην UEFA, έρχεται η UEFA σε μας…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: