Το clasico της Θεσσαλονίκης με τη... γλώσσα των αριθμών

Το clasico της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι προ των πυλών και το SDNΑ λίγες ώρες πριν την σέντρα του σπουδαίου ντέρμπι, παρουσιάζει την στατιστική απεικόνιση των δύο αντιπάλων.

Από την μια πλευρά ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της Super League και αήττητος ΠΑΟΚ και από την άλλη ο Άρης που δίνει τη δική του μάχη για την είσοδο στα Play Off, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με στόχο το τρίποντο της νίκης και του γοήτρου.

Η καλύτερη επίθεση απέναντι στην... τρίτη καλύτερη άμυνα

Στην... σκακιέρα του Κλεάνθης Βικελίδης, θα παραταχθούν η τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (σ.σ. μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), δεδομένου ότι ο Άρης έχει δεχθεί 18 γκολ σε 16 αγώνες, απέναντι στην καλύτερη επίθεση της Λίγκας, με τον ΠΑΟΚ να μετράει 35 γκολ στις 16 αγωνιστικές που έχουν παιχτεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Η μονομαχία των «κιτρινόμαυρων» με τους «ασπρόμαυρους», παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στον επιθετικό τομέα δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον δεύτερο σκόρερ της Super League 1, με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να έχει σημειώσει ήδη οκτώ τέρματα, ενώ ο Άρης από την πλευρά του διαθέτει τον Ιντέγε Μπράουν των έξι γκολ.

Οι τελικές και ο παραγωγικός ΠΑΟΚ

Η διαφορά των δύο μονομάχων της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με τις τελικές που δημιουργούν ΠΑΟΚ και Άρης στο πρωτάθλημα, αφού η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Δικεφάλου, με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν 214 τελικές σκοράροντας ένα γκολ ανά 6,1 προσπάθειες.

Αντίθετα ο Άρης των 187 τελικών, χρειάζεται 7,5 προσπάθειες για να σκοράρει ένα γκολ, με τον Μπράουν Ιντέγε να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των «κιτρινόμαυρων».

Η... ισορροπία στο passing game

Εκεί που οι δύο ομάδες παρουσιάζουν μια σχετική ισορροπία, έχει να κάνει με το passing game, αφού ο ΠΑΟΚ έχει στο ενεργητικό του 833 εύστοχες μεταβιβάσεις, με τον Άρη από την πλευρά του να μετράει 714.

Τόσο ο Άρης, όσο και ο ΠΑΟΚ πάντως είναι ομάδες που στηρίζονται πολύ στην κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας, που αποτελεί ένα από τα βασικά... συστατικά της επιθετικής τους ανάπτυξης...

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»