ΒΙΝΤΕΟ: Λυτρωτής ο Βερτόνγκεν για την Τότεναμ

Η Έβερτον προηγήθηκε στο Μάντσεστερ με αμφισβητούμενο γκολ και η ανώτερη Γιουνάιτεντ έσωσε τον βαθμό με τον Γκρίνγουντ (1-1) με αποτέλεσμα να την προσπεράσει η Τότεναμ με το 2-1 επί της Γουλβς.
 
Ο Γιαν Βερτόνγκεν με κεφαλιά στο 91ο λεπτό λύτρωσε την ομάδα του Μουρίνιο στην αναμέτρηση με την Γουλβς (1-2) και πλέον η ομάδα του Πορτογάλου βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της Premier League.

Η Τότεναμ λυτρώθηκε στο 91ο λεπτό με τον Βερτόνγκεν να πιάνει την κεφαλιά από το ύψους του πέναλτι και να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Μουρίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και με γκολάρα του Λούκας άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η Γουλβς είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει για να φέρει το ματς στα ίσα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, την οποία και μετουσίωσαν με γκολ στο 67ο λεπτό, με σουτάρα του Τραορέ. 

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει 1-1, αλλά ο Βερτόνγκεν είχε διαφορετική άποψη κι έτσι με το διπλό αυτό η Τότεναμ μπήκε στην πεντάδα της Premier League.

Η τρομερή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των απανωτών ντέρμπι έμεινε στο Έτιχαντ, η Έβερτον του Φέργκιουσον έφυγε με τον βαθμό απο το «Ολντ Τράφορντ» (1-1) και έτσι οι Κόκκινοι Διάβολοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στο -2 από Τσέλσι και τετράδα.

Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα κόντρα σε Τότεναμ και Σίτι θύμισαν μια Γιουνάιτεντ από τα παλιά. Πολύ γρήγορα όμως, η επιστροφή στα ματς χωρίς την στάμπα του ντέρμπι, επανέφερε στο προσκήνιο την εύθραυστη «κόκκινη» αρμάδα του Μάντσεστερ, που δυσκολεύεται να πάρει αυτό που αξίζει κόντρα σε κλειστές άμυνες.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε κάπως έτσι στο Όλντ Τράφορντ απέναντι στην ανεβασμένη Έβερτον, η οποία με τον Ντάνκαν Φέργκιουσον στο τιμόνι έφυγε με τον βαθμό (1-1) και στέρησε το δικαίωμα από την Γιουνάιτεντ να βρεθεί στο -2 από την τέταρτη Τσέλσι.

Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να ξεκινήσει το ματς με... χάντικαπ, αφού μόλις στα 17'', ο Λίνκγαρντ σούταρε λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πίκφορντ και δεν έγινε το 1-0. Στο δεκάλεπτο, μάλιστα, η άμυνα της Έβερτον είχε νίωσει ήδη για τα καλά τους γηπεδούχους, με τους Ράσφορντ (10') και Τζέιμς (11') να φεύγουν στον κενό χώρο από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, αλλά τα τελειώματα τους να μην βρίσκουν στόχο.

Μέχρι και το ημίωρο, η αναμέτρηση ήταν παράσταση για έναν, αφού η Γιουνάιτεντ διατηρούσε κατοχή περίπου στο 70% και υποχρέωνε τον Πίκφορντ να επεμβαίνει διαρκώς, όπως στο εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Ράσφορντ στο 26, με την μπάλα να αλλάζει φάλτσα στον αέρα αλλά τον Άγγλο κίπερ να αποκρούει εντυπωσιακά. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση και τις γραμμές τους και τελικά κατάφεραν εκείνοι να προηγηθούν, με αυτογκόλ του Λίντελοφ στο 37', ο οποίος τοοποθετήθηκε λανθασμένα σε κατάσταση άμυνας απο κόρνερ, σε μια φάση που δικαιολογημένα η Γιουνάιτεντ φωνάζει για επιθετικό φάουλ στον Ντε Χέα.

Ο Ισπανός δεν βρήκε το δίκιο του ποτέ κι αντ'αυτού δέχθηκε για 12ο συνεχόμενο ματς γκολ, το μεγαλύτερο σερί χωρίς clean sheet στην καριέρα του αλλά και στην ιστορία της Γιουνάιτεντ μετά το 1971.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το σοκ, όμως, ο Πίκφορντ ήταν αποφασισμένος να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Παρ' όλα αυτά, ο Γκρίνγουντ πέτυχε την ισοφάριση στο 77', με ωραίο συρτό σουτ μετά από έξυπνη πάσα του Τζέιμς, αλλά η ομάδα του Σόλσκερ δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και η Έβερτον κράτησε την ισοπαλία ως το τέλος, μάλλον εύκολα. Πλέον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποχώρησε στην έκτη θέση, με την Τότεναμ να περνά πρώτη ακόλουθος της Τσέλσι, που έχει 29 βαθμούς στην 4η θέση. Αντίθετα, η Έβερτον έπιασε τους 18 βαθμούς, ακόμη, όμως έχει δουλειά μέχρι να αποφύγει τον κίνδυνο της ζώνης του υποβιβασμού.

Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους