Όταν ο Ντολ πλησίασε στην Ανόρθωση: Πειθαρχημένος, αλλά όχι στρατόπεδο

Μια ανάσα από το να δώσει τα χέρια με την Ανόρθωση, βρέθηκε στο παρελθόν ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός κόουτς, προς τα τέλη Δεκεμβρίου του 2010, αναμενόταν στην Κύπρο για λογαριασμό της Κυρίας, αλλά εν τέλει οι όλες προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. 
 
Μάλιστα, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα του Φιλελεύθερου, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Γιάννης Μασμανίδης, είχε αναφέρει τα καλύτερα για τον Τόμας Ντολ. Ο Γιάννης Μασμανίδης, έπαιξε σε υψηλό επίπεδο στη Γερμανία, καθώς φόρεσε τις φανέλες των Λεβερκούζεν, Καρλσρούι, Μπίλεφελντ και Νυρεμβέργης, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προπονητική και από φέτος κοουτσάρει την Κ17 της Βικτόρια Κολν. 
 
«Είναι προπονητής που παίζει επιθετικά και αυτό είναι λογικό καθώς ως 10άρι που ήταν όταν έπαιζε μπάλα, του άρεσε να παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο Αμβούργο είχε παίκτες όπως οι Φαν Ντερ Φάαρτ, Μπάρμπαρεζ που είχαν προσωπικότητα και ήθελαν να παίξουν μπάλα και τεχνικό ποδόσφαιρο», είχε αναφέρει τότε ο Γιάννης Μασμανίδης για να αναφερθεί στη συνέχεια για τη θητεία του Ντολ στο Αμβούργο και με ποιες συνθήκες ανέλαβε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτοι Ισπανοί, με σημαίες του ψευδοκράτους και τζαμί στα κατεχόμενα
 
«Στο Αμβούργο πήρε την ομάδα που ήταν εντελώς διαλυμένη και την έβγαλε ψηλά και ασπροπρόσωπη. Είχε κάνει πολύ καλή δουλειά, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και ο κόσμος τον αγαπούσε πολύ. Ήταν ένας νέος προπονητής ο οποίος είχε το όνομά του και ως ποδοσφαιριστής αλλά έκανε και καλή προπονητική καριέρα όσο ήταν στη Γερμανία. Στο Αμβούργο έπαιζε με 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή».
 
Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι ο Ντολ θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά βάσει των συνθηκών που θα έβρισκε στην Ανόρθωση, απάντησε: «πιστεύω θα τα καταφέρει. Με τις ίδιες συνθήκες είχε πάει στο Ντόρτμουντ, όπως είχε αναλάβει το Αμβούργο. Έχει εμπειρία από αυτές τις καταστάσεις. Η Ανόρθωση είναι ένα σοβαρό σωματείο και νομίζω ότι θα ταιριάζει. Το πιστεύω αυτό».
 
Εάν είναι λάτρης της πειθαρχίας, ο Μασμανίδης σχολίασε: «Αυτό είναι σίγουρο. Άλλωστε αυτό μπορώ να το πω με τυφλά μάτια για κάθε προπονητή στη Γερμανία. Ωστόσο, δεν είναι ο τύπος θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα στρατού στα αποδυτήρια. Αυτό που ξέρω για τον Ντολ είναι ότι ναι, υπάρχει πειθαρχία αλλά δεν είναι όπως το στρατόπεδο. Έχει και καλές σχέσεις με τους παίκτες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ