Έπαθε, έμαθε και... διδάσκει ποδόσφαιρο ο Σωφρόνης

Βροντερό παρών δήλωσε ο Απόλλωνας, ο οποίος πήρε μια τεράστια νίκη με 2-0, απέναντι στην Ανόρθωση στο χθεσινό (14/12) πολύ μεγάλο ντέρμπι στο Τσίρειο στάδιο.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, πήραν το αίμα τους πίσω από την πολύ κακή εμφάνιση και την ήττα του πρώτου γύρου με 3-1 στο Αντώνης Παπαδόπουλος και πλέον δεν είναι… ξεγραμμένοι από την υπόθεση τίτλος. 

Η αντεπίθεση διαρκείας του Απόλλωνα έχει όνομα και δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό του Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Κύπριος τεχνικός, έχει μεταμορφώσει τον πολύ κακό Απόλλωνα του ξεκινήματος, σε μια ομάδα που πλέον πείθει και με το παραπάνω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η τρελή πρόβλεψη, τα αίματα του Σελίμοβιρτς και οι μικροί Αγιοβασίλιδες

Δεν θα σταθούμε και πολύ στα όσα έγιναν στην αναμέτρηση αλλά περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Κύπριος τεχνικός νίκησε κατά κράτος τον Τιμούρ Κετσπάγια. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και για τις δυο ομάδες, με λιγοστές φάσεις,  αλλά αν αναλογιστεί κανείς το διακύβευμα του νικητή σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούσαν με την έντονη βροχόπτωση, ήταν πάνω κάτω λογικό.

Στην επανάληψη κάποιος έπρεπε να κάνει την διαφορά. Αυτός που έπρεπε να ψάξει περισσότερο τη νίκη ήταν ο Σωφρόνης Αυγουστή. Αν και με τις κινήσεις του δεν το έδειξε πως ήθελε να επιτεθεί, ο τρόπος που αντιμετώπισε την Ανόρθωση στο μεσοαμυντικό κομμάτι ήταν εκπληκτικό. Ο Απόλλωνας, κατάφερε να βγάλει από την πρίζα τον Ρούμπεν Ράγιος, αποσυντονίζοντας την Κυρία στο έπακρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι πήρε το αίμα του πίσω και φρέναρε από την Κυρία ο Απόλλωνας

Το κλειδί στην όλη υπόθεση ήταν η παρουσία του Γιάννη Γιαννιώτα που πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι στην θέση του Πίττα στο 45’ της αναμέτρησης. Η παρουσία του 26χρονου εξτρέμ, άλλαξε άρδην την επιθετική παρουσία του Απόλλωνα στο παιχνίδι.

Ο Ελλαδίτης μέσος είχε συμβολή και στο πρώτο γκολ της ομάδας του, καθώς έδωσε όμορφη κάθετη πάσα στον Πέδρο, με τον Πορτογάλο να ήταν αυτός που έδωσε την ασσίστ στον Φώτη Παπουλή.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης η πολύ καλή παρουσία του Κυπροποιημένου εξτρέμ, ο οποίος ήταν αρκετά κινητικός, σκόραρε και διάνυσε αρκετά χιλιόμετρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Που αφιερώνει τη νίκη ο Φανούριος και η μπηχτή για την... πρωτοπόρο
 
Αναντίρρητα αυτό είναι κάτι που θα δώσει και ψυχολογία στον ίδιο τον Παπουλή, καθώς με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Ανόρθωση, έφθασε τα 100 με τη φανέλα του Απόλλωνα.
 
Αν και με αρκετές απουσίες στο ντέρμπι η λεμεσιανή ομάδα είχε αρκετά καλή απόδοση και κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη που της δίνει μεγάλη ώθηση ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Στον Απόλλωνα κρατάνε χαμηλό προφίλ και δείχνουν να έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Η μεγαλύτερη νίκη ήρθε από το πάγκο, καθώς ο Σωφρόνης Αυγουστή, έπαθε, έμαθε και πλέον διδάσκει ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»