Με αέρα από Καρέρα, η ΑΕΚ έσπασε το μπλόκο στα Πηγάδια

Μια νίκη σπουδαία, όσο και σημαντική για την συνέχεια του πρωταθλήματος, που σίγουρα θα της αλλάξει και την ψυχολογία πήρε η ΑΕΚ, με 1-0 κόντρα στην Ξάνθη, χάρη σε τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου. Πολύ καλός ο Κρίστιτσιτς που στην ουσία ξεκινά την φάση του γκολ και τον οποίο ο Καρέρα έβαλε πολύ κοντά στην περιοχή, κάτι σαν δεύτερο δεκάρι.

Η ΑΕΚ αξιοποίησε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε με την αποβολή του Φασίδη στο 77’, επιτέθηκε κατά κύματα στην αντίπαλη εστία και αφού ο Αμπάντ, έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 83’ σε σουτ του Λιβάια, ήρθε ο Γαλανόπουλος στο 84’ ν’ απονείμει δικαιοσύνη. Ο Ζαχαριάδης λίγο έλειψε να κάνει το λάθος της χρονιάς, αλλά τον έσωσε το VAR, σε πτώση του Χουλτ στην περιοχή της Ξάνθης, αφού αρχικά έδωσε πέναλτι, αλλά ορθώς το πήρε πίσω .

Πρώτη νίκη της ΑΕΚ στην Ξάνθη, όταν παίζει ως φιλοξενούμενη, σε ματς που έχει διεξαχθεί μήνα Δεκέμβριο και πλέον με αυτό το τρίποντο επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μέχρι την λήξη του ματς, δεν άλλαξε κάτι με την Ένωση να πανηγυρίζει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από τις 21/9 και το ματς στο Αγρίνιο.

Πώς έπαιξαν

Στο πρώτο του παιχνίδι στην Ελλάδα, ο Μάσιμο Καρέρα, επέλεξε το 3-5-2 με τους Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, τον Μάνταλο δεκάρι μπροστά από τους Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλο και τον Ολιβέιρα με τον Λιβάια μπροστά, με τον Κροάτη να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Γιώργος Παράσχος στο πρώτο του παιχνίδι ύστερα από εννέα χρόνια στον πάγκο της Ξάνθης, έπαιξε και αυτός με τριάδα πίσω (3-4-3), αποτελούμενη από τους Καρασαλίδη, Λισγάρα και Μαλεζά, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Στούργκεον με τους Τζουρίτσκοβιτς και Μπαριέντος να τον υποστηρίζουν από τα άκρα.

Το ματς

Παρά την προσπάθεια της Ξάνθης, να μπει δυνατά, ήταν η ΑΕΚ αυτή που είχε τρεις καλές προϋποθέσεις για κάτι ουσιαστικό στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς. Ο Μάνταλος στο 13’ σε μια από τις πολλές του ατομικές προσπάθειες, μπήκε στην περιοχή, αφού απέφυγε δύο παίκτες, αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή. Στο 16’ ο Ολιβέιρα ελευθερώθηκε ωραία μετά από κάθετη του Λιβάια, αλλά το σουτ του μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Αμπάντ. Στο 20’ ο Κροάτης κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρε της Ξάνθης, επενέβη αποφασιστικά, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, για να μπλοκάρει.

Η Ξάνθη αρκετά συγκρατημένη, άρχισε να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο, μετά το ημίωρο, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό, πως δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάποια τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος. Η Ένωση στο πρώτο μέρος, προσπάθησε ν’ ανακτά γρήγορα την μπάλα όποτε την έχανε και να παίξει περισσότερο από τον άξονα με τον Μάνταλο, αλλά και τον Κρίστιτσιτς να τοποθετείται πιο κοντά στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βγάλει κάποια μεγάλη φάση. Ωστόσο τα λάθη της ήταν μειωμένα, σε σύγκριση με άλλα εκτός έδρας παιχνίδια στο πρώτο μέρος.

Η επανάληψη βρήκε την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά με τον Κρίστιτσιτς να εξαπολύει δυνατό σουτ και τον Αμπάντ να απομακρύνει δύσκολα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ήρθε ένα κόρνερ που έφερε σουτ του Ολιβέιρα πάνω στον Καρασαλίδη. Ο Καρέρα ήταν φανερό πως ήθελε να βάλει σαν δεύτερο δεκάρι τον Σέρβο που βρισκόταν περισσότερο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Μετά από δύο προσπάθειες της ΑΕΚ που υποδείχθηκαν οφσάιντ (η πρώτη δεν ήταν αλλά ο Λιβάια έκανε κακό σουτ) ήρθε η πρώτη τελική με σουτ του Σόσα να φεύγει άουτ.

Στο 67’ ο Ζαχαριάδης έκανε λάθος, αφού υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα που δεν ήταν ποτέ αντικανονικό του Φασίδη στον Χουλτ. Με την χρήση του VAR o Μακεδόνας ρέφερι, ανακάλεσε την απόφασή του και πήρε πίσω το πέναλτι.

Ο Γιώργος Παράσχος στο 73’ κάνει την πρώτη του κίνηση, με την είσοδο του Ντε Αμορίμ αντί του Ντουρίτσκοβιτς. Ωστόσο στο 77’ ο Βασίλη Φασίδης που νωρίτερα είχε κάνει αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Γαλανόπουλο, έκανε ένα ακόμα ανόητο, στο μισό της Ένωσης, στον Χουλτ και ορθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, από τον Ζαχαριάδη. Άμεσα ο Καρέρα, αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα σε 4-2-3-1, βγάζοντας έναν στόπερ για να ρίξει στο παιχνίδι τον Ντανιέλε Βέρντε.

Η ΑΕΚ πλέον επιτέθηκε κατά κύματα και αφού στο 83’ ο Αμπάντ, έκανε την απόκρουση του ματς με το αριστερό γόνατο σε σουτ του Λιβάια, στο 84’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ, με τον Κρίστιτσιτς να πατά για τον Ολιβέιρα, τον Σόσα να τον κόβει και τον επερχόμενο Γαλανόπουλο με δυνατό δεξί σουτ να ανοίγει το σκορ για το 0-1.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (3-4-3): Αμπάντ, Στούργκεον, Φασίδης, Κοβάσεβιτς, Ντουρίσκοβιτς (73’ Ντε Αμορίμ), Μαλεζάς, Μπαριέντος (81’ Τερκί), Λισγάρας (87΄ Εντουάρντο), Καρασαλίδης, Καμαρά, Σόσα
Στον πάγκο έμειναν οι: Γκονσάλβες, Ρενέλα, , Μασάδο, Ντε Λούκας,

ΑΕΚ (3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Σβάρνας (80’ Βέρντε), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια (88’ Σιμόες), Ολιβέιρα (90' Γιακουμάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές