Αποστασιοποείται η Άρσεναλ, από την τοποθέτηση του Οζίλ για τις μουσουλμανικές μειονότητες

Τη θέση της έπειτα από την κριτική που άσκησε ο Μεζούτ Οζίλ εναντίον των μουσουλμάνων που δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ουιγούρων στην Κίνα έσπευσε να διαχωρίσει η Άρσεναλ.

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η κριτική που έκανε ο Μεσούτ Οζίλ εναντίον των μουσουλμάνων και πιο συγκεκριμένα της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, του BBC, καθώς επίσης και άλλων έγκριτων μέσων στον κόσμο, στην βορειοδυτική Κίνα έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι συγκέντρωσης της συγκεκριμένης μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Οζίλ, ο οποίος κατάγεται από την Τουρκία είχε πραγματοποιήσει ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram μιας φωτογραφίας, στην οποία ο ίδιος έγραφε στα τούρκικα τα εξής: «Τους καίνε τα Κοράνια. Τους κλείνουν τα τζαμιά και τα σχολεία και σκοτώνουν τους ιερείς τους. Αναγκάζουν τους άντρες να μείνουν σε ειδικά διαμορφωμένα camps ενώ στέλνουν τις γυναίκες τους να παντρευτούν Κινέζους και να ζήσουν όλοι μαζί με τα παιδιά τους. Αλλά οι μουσουλμάνοι σιωπούν. Τους έχουν παρατήσει έρμαια στην καταδίωξη».

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η Άρσεναλ έσπευσε να διαχωρίσει την θέση της από την τοποθέτηση του παίκτη της, καθώς η ίδια δεν θέλει να πληγούν οι διαφημιστικές χορηγίες, αλλά και οι χορηγικές συμφωνίες που έχει με την Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Λονδίνου ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της: Σχετικά με την ανάρτηση του Οζίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Άρσεναλ πρέπει να ξεκαθαρίσει κάτι.

Το περιεχόμενο αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του Οζίλ. Εμείς ως Άρσεναλ έχουμε την αρχή να μένουμε εκτός σε οτιδήποτε αφορά την πολιτική». 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η διοίκηση της Άρσεναλ, δεν έκανε το ίδιο και στο μήνυμα του Μπεγερίν, το οποίο είχε να κάνει με τις εκλογές στη Βρετανία.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ