Η τρομερή ιστορία με τον Πάιβα που έγινε... μάγειρας του ΑΠΟΕΛ

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην tribunaexpresso.pt, o πρώην άσος του Απόλλωνα, Ζοάο Πάιβα. Ο Πορτογάλος επιθετικός αναφέρεται μεταξύ άλλων για την κάθοδό του στο νησί μας, μαζί με τους Πίντο και Ντουάρτε και σχολιάζει για τον τρόπο με τον οποίο βαπτίστηκε ως ο... μάγειρας του ΑΠΟΕΛ. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πολύ μεγάλη πρόκληση του Απόλλωνα και οι αλλαγές του Σωφρόνη
 
Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης:
 
«Όταν φτάσαμε στην Κύπρο, εγώ, ο Hélio Pinto και ο Filipe Duarte, ο Απόλλωνας ήταν μια ομάδα που θεωρητικά δεν πήγαινε για τον τίτλο, αλλά ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα και κέρδισα τα πρώτα δύο, τρία παιχνίδια. Στο τέταρτο παιχνίδι θα παίζαμε εναντίον του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και άρχισαν να γράφουν πράγματα στις εφημερίδες για τους Πορτογάλους που έφτασαν, λίγο για να δυσφημίσουν τι κάναμε. Δεν καταλαβαίνουμε ελληνικά αλλά πολλοί από τους οπαδούς που μας συναντούσαν στους δρόμους εκείνη την εβδομάδα ξεκίνησαν να μας λένε ότι είπαμε ότι είμαστε ποδοσφαιριστές αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε μάγειρες. Αυτό μας έκανε να τα πάρουμε στο κρανίο. Και στο σπίτι με το Helio, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και είπαμε: "Αν είμαστε μάγειρες, ας πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να έχουμε κάτι προετοιμασμένο για αυτούς". Πήγαμε εκεί κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι, κερδίσαμε 2-1. Το δεύτερο γκολ ήταν εγώ που σημείωσα, και ήταν πολύ όμορφο. Αυτό ήταν ακριβώς μπροστά από ττους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και έκανα ένα πανηγυρισμό που έγινε πολύ γνωστός. 
 
Με το ένα χέρι έκανα σαν να έπιανα μια κατσαρόλα και με το άλλο χέρι μετακινούσα το τηγάνι σαν να ήμουν μάγειρας. Από τότε ήταν το αστείο με τους οπαδούς μας που στα επόμενα παιχνίδια άρχισαν να φορούν καπέλα σεφ. Ήμουν γνωστός ως "ο μάγειρας του ΑΠΟΕΛ" γιατί είχα... μαγειρεμένα. Έτσι πέρασε όλη η χρονιά, και στο τέλος των αγώνων έπρεπε να βάλω και το καπέλο του σεφ. Από ένα αστείο στο σπίτι, έγινα... μάγειρας στα γήπεδα της Κύπρου εκείνο το έτος».