Κέρασε πικρή σαγκριά τη Σεβίλλη και... πέταξε στους 32 ο ΑΠΟΕΛ

Μια ιστορικής σημασίας νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ σε βάρος της Σεβίλλης με 1-0 στο ΓΣΠ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ για τους νικητές πέτυχε ο Βουγιαντίν Σάβιτς στο 61' της αναμέτρησης με κοντινή κεφαλιά. 
 
Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν στους δέκα βαθμούς με μια εξαιρετική παρουσία στον όμιλο, καταφέρνοντας να επικρατήσουν απέναντι σ' ένα τεράστιο αντίπαλο.
 
Η απόδοση της ομάδας της Λευκωσίας ήταν εμφανώς βελτιωμένη. Από τη μια η νέα πνοή που έδωσε η παρουσία του Λούκα Χατζηλούκα στον πάγκο και από την άλλη η μηδαμινή βαθμολογική πίεση, έδωσαν φτερά στα πόδια των παικτών του ΑΠΟΕΛ που κατάφεραν να σπάσουν το αήττητο ενός από τα φαβορί της διοργάνωσης. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα κύλησε σε αρκετά καλό ρυθμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι μεγάλες ευκαιρίες για γκολ μπροστά από τις δύο εστίες.
 
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ χάθηκε στο 26', όταν ο Τάμαρι να κάνει πλασέ εντός περιοχής, αποκρούει εντυπωσιακά ο Μπονού.
 
Στη συνέχεια της φάσης, η Σεβίλλη σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μετά από σέντρα του Εσκουδέρο, ο Οκάμπος έκανε την κοντινή προβολή αλλά ήταν πιο μπροστά και σωστά υποδείχθηκε η παράβαση.
 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 56' της αναμέτρησης, ο διαιτητής Νίκολα Νταμπάνοβιτς υπέδειξε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι υπέρ της Σεβίλλης. 

Μετά από προσπάθειά του ο Άλεφ εντός περιοχής και άγγιγμα στον Νταμπούρ, ο διαιτητής χωρίς δεύτερη σκέψη έδειξε την άσπρη βούλα. 

Αφού ανέλαβε την εκτέλεση ο Νταμπούρ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Μπέλετς, με τον πορτιέρε των γαλαζοκιτρίνων να πέφτει σωστά και να αποκρούει την μπάλα. 

Οι πρωταθλητές πήραν ένεση ψυχολογίας από την απόκρουση του Σλοβένου και κατάφεραν να σκοράρουν στην επόμενη ευκαιρία που δημιούργησαν. 

Στο 61' ο Μάτιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σάβιτς ανέβηκε πιο ψηλά απ' όλους και νίκησε τον Μπονού, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του στο ΓΣΠ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γαλαζοκίτρινοι διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την μπάλα, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν με μεγάλες φάσεις τον Βιντ Μπέλετς. 

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους πρωταθλητές να πανηγυρίζουν ένα εξαιρετικής σημασίας τρίποντο, απέναντι σ' ένα μεγαθήριο της Ευρώπης. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ (Λούκας Χατζηλούκας): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς, Μερκής, Ιωάννου, Άλεφ, Μάτιτς, Σόουζα, Τάμαρι (91' Εφραίμ), Γιάκολις (79' Μακρής), Πάβλοβιτς (70′ Ντε Βινσέντι)

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπουνού, Γκόμες, Οκάμπος, Λόπες, Πόζο, Γκουντέλι, Εσκουντέρο. Τζόρνταν (45′ Τόρες), Γκιλ (68′ Μενά), Τζενάρο, Τσιτσαρίτο (45′ Νταμπούρ)

Σκόρερ: 61′ Σάβιτς

Κίτρινες: Ιωάννου, Σάβιτς / Γκουντέλι, Εσκουντέρο, Τόρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: