Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι για τον ΑΠΟΕΛ που έβγαλε το Τσάμπιονς Λιγκ

Ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, και πλέον το σκηνικό με τους πιθανούς αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, που βγήκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ξεκάθαρο. Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι αντίπαλοι των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας είναι η Ίντερ, η Μπενφίκα ο Άγιαξ και Σάλτσμπουργκ. Ενώ από το Γιουρόπα Λιγκ, έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους η Σέλτικ και η Εσπανιόλ.

Από τα χθεσινά παιχνίδια (10/12), υπήρξαν εκπλήξεις αφού ο Άγιαξ, κατάφερε και έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την οδυνηρή ήττα από την Βαλένθια μέσα στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Από την άλλη η Σάλτσμπουργκ δέχτηκε την ήττα από την Λίβερπουλ, έτσι και αυτή με τη σειρά της αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από το Τσάμιονς Λιγκ, αποχώρησαν στη χθεσινή μέρα η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στην Ιταλία, αλλά και τη νίκη της Ντόρτμουντ στην Γερμανία επί της Σλάβια Πράγας. Η Μπενφίκα, εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Λυόν απέναντι στη Λειψία και έγινε η επόμενη αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ για την φάση των 32.

Η Κλαμπ Μπριζ, ήθελε απλά η Παρί να καθαρίσει για πάρτη της στο Παρίσι. Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Τούχελ, καθάρισαν την Γαλατασαιράι με 5-0 και έτσι πήραν το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγλ

Η Σαχτάρ αυτοκτόνησε μέσα στην Ουκρανία, χάνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα από τα χέρια της. Το 0-3 από την Αταλάντα, έστειλε τους Ιταλούς στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τους Ουκρανούς στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Λεβερκούζεν, παρά την ήττα της από την Γουβέντους, έγινε η 7η ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Τελευταία ομάδα ο Ολυμπιακός, που χρειάστηκε 86 λεπτά και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες να πάρει εν τέλει, το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα με 1-0.

Οι πρωταθλητές, θα βρίσκονται στο γκρουπ των αδυνάτων για την κλήρωση της Δευτέρας  (16/12), που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων για την κλήρωση και δεν μπορούν να κληρωθούν με τη Σεβίλλη, με την οποία βρίσκονταν μαζί στον ίδιο όμιλο.