Η σταθερότητα της Ομόνοιας και οι άσοι στο μανίκι του Μπεργκ

Το γεγονός της αλλαγής στη φετινή έκδοση της Ομόνοιας είναι ξεκάθαρο διά γυμνού οφθαλμού. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική σταθερότητα και συνέπεια, που επιδεικνύει η αμυντική γραμμή των πρασίνων τη φετινή σεζόν.

Ο Χένινγκ Μπεργκ, μαζί με τους Νεόφυτο Λάρκου και Σίμο Ταραπουλούζη επέλεξε τους Μίκαελ Λούφτνερ και Άνταμ Λανγκ για να ενισχύσουν τους πράσινους. Παρά το γεγονός πως και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ξεκίνησαν κάπως «μουδιασμένα» στις αρχές, εντούτοις πλέον θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι στο πλάνο του Μπεργκ. Και οι δύο έχουν το απόλυτο των συμμετοχών στο φετινό πρωτάθλημα, με 12 συμμετοχές στο σύνολο.

Τα ίδια δεδομένα, πάνω-κάτω, ισχύουν και για τον Γιαν Λέσιακς. Η μονή διαφορά για τον Τσέχο έγκειται στο ότι αυτός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης από το ξεκίνημα της σεζόν με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η ομάδα προγραμματισμού της Ομόνοιας πέτυχε… διάνα στην επιλογή της, προσθέτοντας πολύ μεγάλη ποιότητα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Νορβηγός τεχνικός των πρασίνων πιστώνεται την κατακόρυφη αγωνιστική βελτίωση στην απόδοση του Χάρη Μαυρία. Ο Ελλαδίτης καθιερώνεται στο δεξιό άκρο της άμυνας τη φετινή σεζόν, έχοντας αγωνιστεί ως βασικός σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κέρδισε και την επιστροφή του στις αποστολές της Εθνικής Ελλάδας, μέσω των εμφανίσεων του στην Ομόνοια.

Στο «αιώνιο» ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, συστήθηκε στο ευρύ φίλαθλο κοινό ο Τόμας Χούμποτσαν. Είναι γνωστή η μέχρι τώρα πορεία του Σλοβάκου αμυντικού και στην Ομόνοια τον περιμένουν να κάνει τη διαφορά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Και μέσα σε όλα αυτά… ήρθε και ο Φαμπιάνο, για να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έχει απίστευτα σωματικά προσόντα και κάνει τους φίλους της ομάδας, να… ξεχάσουν μια και καλή τον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν, Φράνσις Ουζόχο. Κανένας δεν πίστευε τον περασμένο Οκτώβριο πως οι πράσινοι θα αντικαθιστούσαν επάξια τον Νιγηριανό, όμως αυτό έγινε και με το παραπάνω.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα της Λευκωσίας έχει δεχθεί μόλις οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα και αυτό είναι δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ασφαλώς, και η επιδίωξη είναι αυτό να συνεχιστεί και να εδραιωθεί η πολύ καλή αμυντική λειτουργία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: