Το ντεμπούτο Χατζηλούκα και τα... πολλά κίνητρα του ΑΠΟΕΛ με Σεβίλλη

Να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στον πρώτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, θέλει απόψε (12/12, 19.55) ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι υποδέχονται την Σεβίλλη στο ντεμπούτο του Λούκα Χατζηλούκα στην τεχνική τους ηγεσία και αναζητούν τη νίκη για πολλούς λόγους.

Η πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ είναι δεδομένη από την προηγούμενη αγωνιστική, με τη νίκη επί της Ντουντελάνζ. Ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε οριστικά την δεύτερη θέση στον όμιλο, έχοντας επτά βαθμούς, ενώ η σημερινή του αντίπαλος εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου, έχοντας το απόλυτο των βαθμών σε πέντε αγώνες.

Από τότε, μέχρι και σήμερα άλλαξαν πολλά στο οικοδόμημα των γαλαζοκιτρίνων. Η ήττα από τον Ολυμπιακό  και η απομάκρυνση του Τόμας Ντολ από την τεχνική ηγεσία σήκωσαν πάρα πολλή «σκόνη» πίσω τους και άπαντες θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή στο σημερινό (12/12) παιχνίδι.

Ο Χατζηλούκας δεν έχει και πολύ χρόνο να αλλάξει και πολλά πράγματα από αγωνιστικής πλευράς, όμως ο ίδιος θέλει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Μοναδική αγωνιστική απώλεια για τον Κύπριο τεχνικό είναι ο τιμωρημένος Πραξιτέλης Βούρος, ο οποίος δέχθηκε την αποβολή κόντρα στην Ντουντελάνζ.

Δεν είναι ξεκάθαρο τη δεδομένη χρονική στιγμή πως θα προσεγγίσει τον αγώνα ο Χατζηλούκας, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Η προσπάθεια που θα γίνει είναι να βελτιωθεί προς το καλύτερο η αγωνιστική εικόνα και να επανέλθει η ηρεμία σε όλους τους τομείς.

Μπορεί ο αγώνας να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλά να κερδίσει και στον οικονομικό τομέα, σε ενδεχόμενη νίκη επί της ισπανικής ομάδας. Μέχρι στιγμής, η λευκωσιάτικη ομάδα έχει καρπωθεί γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ από τη γενικότερη πορεία στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.

Αν πάρει άλλους τρεις βαθμούς απόψε, τότε αυτό το ποσό θα αυξηθεί κατά 570 χιλιάδες ευρώ. Αν εξέλθει ισόπαλος, τότε θα πάρει άλλες 190. Ως εκ τούτου, το σημερινό παιχνίδι δεν θα είναι αδιάφορο από οικονομικής πλευράς για τους γαλαζοκίτρινους.

Συμπερασματικά, ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλά κίνητρα για μια πολύ καλή εμφάνιση και βαθμολογικό κέρδος κόντρα στην ομάδα του Λοπετέγκι. Φτάνει να δούμε τον.. Ευρωπαίο ΑΠΟΕΛ των προηγούμενων χρόνων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: