Η αναγέννηση της Ανόρθωσης μέσα από την αποτυχία

Πρέπει να αποτύχεις για να καταφέρεις να πετύχεις. Η Ανόρθωση, τα τελευταία χρόνια έχει πέσει αρκετά επίπεδα με αποκορύφωμα το περσινό, που έφτασε την «Κυρία» πραγματικά στον πάτο. Η έλευση του Τιμούρ Κετσπάγια άλλαξε πραγματικά τα πάντα στο στρατόπεδο της ομάδας της Αμμοχώστου, που όχι μόνο την μεταμόρφωσε αλλά την οδηγεί με σπασμένα τα φρένα στην επιτυχία.  

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι γαλάζιοι της Αμμοχώστου σαφώς και έχει την υπογραφή του Γεωργιανού κόουτς, αλλά αυτό που βοήθησε και τον ίδιο τον τεχνικό της Κυρίας, είναι ο χαρακτήρας που έχει μια ομάδα όπως η Ανόρθωση.
Το έδειξε και στο προχθεσινό παιχνίδι (7/12) απέναντι στην ΑΕΛ, πως δεν καταλαβαίνει από ντέρμπι. Με συνοπτικές διαδικασίες, κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της τελική φάση που βρήκε στην αναμέτρηση. Τα πράγματα στη συνέχεια απλοποιήθηκαν και η Ανόρθωση έβαλε άλλο ένα τρίποντο στο φετινό σακούλι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το βλέμμα του Τιμούρ μετά το στραπάτσο του ΑΠΟΕΛ

Αυτό που μπορεί να κρατήσει κανείς από τα τελευταία παιχνίδια της Ανόρθωσης, είναι η απεξάρτηση που γίνεται σιγά σιγά από τον σεληνιασμένο μέχρι στιγμής την φετινή χρονιά Ρούμπεν Ράγιος. Αν και σκόραρε και πάλι ο Ισπανός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είδαμε άλλους ποδοσφαιριστές να ανεβαίνουν και να δίνουν και αυτοί με την σειρά τους το δικό τους στίγμα στο παιχνίδι της «Κυρίας».

Άρχισε σιγά σιγά ο Τορνίκε Οκριασβίλι να ανεβαίνει, να παίρνει προσπάθειες και να δημιουργεί αρκετούς κινδύνους. Άρχισε ο Κατσαράβα να αποκτά σχέσεις με τα δίκτυα, όπως και ο Μίχαλ Ντούρις. Η σταθερή αξία όμως της Ανόρθωσης είναι ο Ρενάτο Μαργκάσα. Ο Κυπροποιημένος, μέσος είναι μια σταθερή αξία στο χώρο της Ανόρθωσης. Ποδοσφαιριστής με αστείρευτες δυνάμεις, εκπληκτική δημιουργικότητα  και πολύ καλές αμυντικές περγαμηνές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα σοβαρά λάθη του Νικολάου και των βοηθών στο Ανόρθωση-ΑΕΛ

Αν και στα 34 του ο Μαργκάσα, καταφέρνει να αποδεικνύει πως είναι πολυεργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή. Συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια από τότε που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Κύπρο και δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ακόμη κάποιο τίτλο. Μάλλον, την φετινή χρονιά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: