Ψέκασε, σκούπισε και… βύθισε την ΑΕΚ μέσα σε 20 λεπτά ο Απόλλωνας

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Απόλλωνας πήρε εύκολα τη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.
 
Οι κυανόλευκοι χτύπησαν στο δεύτερο ημίχρονο με δράστη αρχικά τον Πίττα που άνοιξε το σκορ στο 51'. Στην συνέχεια και σε μετά από έξι λεπτά ο Ζελάγια διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας καθάρισε το παιχνίδι στο 70' με τον Μάρκοβιτς. Το μοναδικό πράγμα που κατάφερε η ΑΕΚ, ήταν να μειώσει με τον Φλοριάν στο 90'.
 
Μια δίκαιη νίκη για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, που έλγχε καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα τον ρυθμό. Από την άλλη η ΑΕΚ για ακόμη ένα παιχνίδι δεν ήταν καθόλου καλή και δέχτηκε άλλη μια ήττα με κατεβασμένα τα χέρια. 
 
Α’ ημίχρονο

Αρκετά καλά ξεκίνησαν οι δυο ομάδες την αναμέτρηση, αφού μπήκαν αρκετά ορεξάτες, δημιουργώντας μερικές καλές προϋποθέσεις. Όλα αυτά όμως μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, αφού μετά από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αρκετά, σε σημείο που οι δυο ομάδες δυσκολεύοντας αρκετά να δημιουργήσουν. Ο Απόλλωνας, ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη κινητικότητα αλλά έμεινε μέχρι τις προϋποθέσεις. Πριν γίνουν όλα αυτά, ο Απόλλωνας έχασε δυο ποδοσφαιριστές με αναγκαστική αλλαγή. Αρχικά ο Βασιλείου πέρασε στη θέση του Γκακπέ στο 17΄και στο επόμενο ακριβώς ο Μάρκοβιτς στη θέση του Ενσούε. Η μεγάλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες δεν έγινε και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαστάσεις θριάμβου η νίκη του Απόλλωνα με γκολάρα Μάρκοβιτς
 
Β’ ημίχρονο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Απόλλωνα. Στο 50΄ της αναμέτρησης, ο Τρουγιόλς, έκανε την σέντρα στη περιοχή με τον Τρισκόφσκι να κάνει το κεφάλι και τον Μολ, να απομακρύνει με υπερένταση την μπάλα. Ο Απόλλωνας, ξεδιπλώθηκε στην αντεπίθεση με τον Παπουλή να δίνει στον Πίττα, όπου με όμορφο πλασέ νίκησε τον Τόνιο για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Απόλλωνας, έμοιαζε ασταμάτητος, σκοράροντας και δεύτερο τέρμα μέσα σε έξι λεπτά. Ο Πέδρο με σέντρα… μοιρογνωμόνιο βρήκε τον Ζελάγια, όπου με όμορφο κεφάλι νίκησε τον Τόνιο για δεύτερη φορά στο 57’.  Ο Απόλλωνας από εκεί και πέρα διατήρησε πολύ σωστά την κατοχή της μπάλας, κάνοντας πολύ σωστή διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος. Στο 70’ της αναμέτρησης, ήρθε και το τρίτο τέρμα για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή που σκότωσε την ΑΕΚ. Και πάλι στην αντεπίθεση με τον Πίττα που έκανενε το γέμισμα στην περιοχή με την άμυνα της ΑΕΚ να ολιγωρεί, ο Μάρκοβιτς έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή κάνοντας το 3-0. Η ΑΕΚ, κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Φλοριάν στο 90' όταν ο  Ραούλ έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Γάλλο επιθετικό να μειώνει σε 3-1.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πίττας και Ζελάγια... σκοτώνουν την ΑΕΚ σε έξι λεπτά
 
Ενδεκάδες:

Απόλλων: Μολ, Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Νσούε (Μάρκοβιτς 18’), Πέδρο, Σακέτι, Χάμπος, Περέιρα (Πίττας 46’), Παπουλής, Γκακπέ (Βασιλείου 17’), Ζελάγια
 
ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοΐσοφ, Τρισκόφσκι, Τέτε, Χέφελ, Γκονζάλεθ, Πλάνας (Ραούλ 67’), Σάστρε, Κάσες (Φιόλιτς 73’), Γιάννου
 
Σκόρερς: Πίττας 51’, Ζελάγια 57’, Μάρκοβιτς 70’ / Φλοριάν 90'
 
Κίτρινες: -/ Τρουγιόλς, Σάστρε
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: