Γύρισε 26 χρόνια πίσω και προκάλεσε... τριγμούς ο ΑΠΟΕΛ του Ντολ

Αποκαρδιωτικός, αναπάντεχος, τραγικός... Είναι μερικές από τις λέξεις που μπορεί να χαρακτηρίσουν τον ΑΠΟΕΛ, με την εμφάνιση που είχε στο Μακάρειο απέναντι στον Ολυμπιακό για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA. Οι γαλαζοκίτρινοι, που δεν κατάφεραν να πείσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ότι ήταν ανώτεροι και άξιζαν κάτι περισσότερο, δέχθηκαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα αλλά και την πρώτη τους ήττα έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια από την ομάδα του Τακτακαλλά, η οποία έχει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ από το 1993.

Ήταν οφθαλμοφανές από το πρώτο κιόλας ημίχρονο στην πρώην έδρα του ΑΠΟΕΛ, ότι η ομάδα προβλημάτιζε και γενικά τίποτα δεν έβγαινε στις επιθετικές προσπάθειες, με τα νεύρα όσο περνούσε η ώρα να γίνονταν όλο και εντονότερα. Το γκολ του Ντουβεντρού στο 36', έφερε την πρώτη... παγωμάρα στους γαλαζοκίτρινους, που ήλπιζαν ότι στην επανάληψη θα ξυπνούσαν επιτέλους και θα έφθαναν στην ολική ανατροπή. 

Η είσοδος των Γιάκολις, Πάβλοβιτς και Εφραίμ ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο, δεν διαφοροποίησε και αρκετά τα δεδομένα της ομάδας, μιας και η εικόνα συνέχισε να φέρνει πονοκέφαλους και το γκολ να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. 

Εκεί που έψαχνε ακόμη την αντίδραση ο ΑΠΟΕΛ, το αψυχολόγητο μαρκάρισμα του Μιχαΐλοβιτς και η αποβολή του, ήταν αυτή που έφερε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Τακτακαλά από το σημείο του φάουλ και σκλάβωσε τους γαλαζοκίτρινους. 

Εμφανώς απογοητευμένος παρουσιάστηκε με το πέρας της αναμέτρησης και ο προπονητής της ομάδας, Τόμας Ντολ, ο οποίος όπως επεσήμανε η ομάδα πρέπει να κινηθεί επίσης και στη μεταγραφική περίοδο για ενίσχυση. «Σαφώς και δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση και την εμφάνιση μας. Είναι κάτι που σκέφτομαι και εγώ κάθε μέρα... Είμαστε στον Δεκέμβρη κανένας δεν θα μας δώσει πόντους εύκολα. Πρέπει να παλέψεις για τους πόντους. Θέλουμε περισσότερη δύναμη από τον καθένα, πρέπει να έχουμε στόχο για να θέλουμε να σκοράρουμε. Χρειαζόμαστε καλύτερη νοοτροπία και δύναμη. Αντιλαμβάνομαι τους πάντες, μάλλον πρέπει να κάνουμε κάτι στη μεταγραφική περίοδο. Σήμερα ήταν μία μέρα χάλια. Αναγνωρίζω την άποψη σας. Ποτέ δεν είχαμε τον απόλυτο έλεγχο σε ένα παιχνίδι. Ούτε με την Ομόνοια, ούτε με τη Νέα Σαλαμίνα, ούτε με το Παραλίμνι. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ αλλά πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός κόουτς.

Γενικεύοντας, η προβληματική εικόνα που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο, δεν ήταν κάτι που έφερε και ιδιαίτερη έκπληξη στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων, αφού το τελευταίο διάστημα διαφάνηκαν αρκετά μελανά σημεία στην ομάδα που δεν άρεσαν και απλά σκεπάζονταν κάτω από το χαλί, αφού η μπάλα πήγαινε στο αντίπαλο πλεκτό και το ζητούμενο που ήταν η νίκη, ερχόταν. 

Για μια ομάδα όμως που έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και θέλει να το διατηρεί, αυτές οι προβληματικές εικόνες, επιβάλλεται να περιορίζονται και να αλλάζουν όσο πιο άμεσα γίνεται, έτσι ώστε να παραμένει η ομάδα εντός των στόχων της, που δεν είναι άλλος, από την κορυφή. Και αυτές οι αλλαγές αρχίζουν άμεσα από προπονητή και ποδοσφαιριστές και... ο νοών νοείτω... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: