Εξήγησε πώς κατάφεραν και τα έκαναν μαντάρα με τις συλλήψεις ο Σαββίδης

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, τονίζοντας ότι η κάρτα φιλάθλου θα συνεχίσει να βελτιώνεται για να μην συμβούν παρόμοια περιστατικά με λάθος συλλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν βρισκόταν καν στο γήπεδο ο ένας Ομονοιάτης που συνελήφθη»

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι έγινε μπέρδεμα αφού ζητήθηκε από ΓΣΠ και Αστυνομία να γίνει ταυτοποίηση και εκεί έγινε σύγχυση με τα άτομα που συνελήφθησαν. 
 
Για το πώς προέκυψε το μπέρδεμα και για τη διαδικασία είπε: «Τα πάντα έγιναν νομότυπα, σίγουρα φαίνεται ότι υπήρξαν ατυχείς συγκυρίες. Είναι ευθύνη όσων εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση να μην επαναληφθεί. Φαίνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε από δύο παράλληλες διαδικασίες από το ΓΣΠ και την Αστυνομία, που ζήτησαν ταυτοποιήσεις ατόμων. Εκεί έγινε το μπέρδεμα. Η ποιότητα του φωτογραφικού υλικού από το κύκλωμα ήταν εξαιρετική. Έγιναν ατυχείς συγκυρίες, όπως μπορεί να συμβεί σε κάθε νέο μέτρο. Παρόμοια περιστατικά δεν θα συμβούν. Λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
 
Πρέπει να δεχθούμε ότι πρόκειται για έναν θεσμό που μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια για αποφυγή της βίας. Δεν πρέπει να οδηγείσαι σε αφορισμούς και μηδενιστική κριτική από όσους είναι αντίθετοι μ’ ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Επειδή πιστεύουμε στην χρησιμότητα του μέτρου, θα γίνει η απαραίτητη ανάλυση και θα αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης για να θωρακίσουμε τον θεσμό για να αποδώσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι παρευρέθηκαν εδώ, γιατί η σημερινή σύσκεψη οδήγησε σε σοβαρά συμπεράσματα».

Για το ότι έχει πληγεί η εικόνα της Αστυνομίας ανέφερε: «Κανείς δεν είναι ευτυχής με αυτό που έγινε. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι γιατί ταλαιπωρήθηκαν κάποια άτομα. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που γίνεται έναρξη διαδικασίας και δεν καταλήγει σε καταδίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: