Του ζήτησαν κάρτα φιλάθλου και αυτός γέλασε... Άραγε γιατί...

Όταν μια ομάδα βάζει αυτογκόλ σε ένα αγώνα, η λέξη που χρησιμοποιείται στον ποδοσφαιρικό κόσμο, είναι η ψυχρολουσία. Πανομοιότυπης φύσης αυτογκόλ, ήταν κι αυτό που επιτεύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, από τους δημιουργούς, αρμόδιους και υπέρμαχους της κάρτας φιλάθλου, που όπως αποδείχθηκε περίτρανα, το συγκεκριμένο μέτρο, απέτυχε παταγωδώς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ρεζίλεμα στο… ντεμπούτο των αρμοδίων και το συγνώμη «γράψτε λάθος»
 
Με το τελικό σφύριγμα του αιώνιου ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, αλλά και με το πέρας 48 και πλέον ωρών από τα εντάλματα σύλληψης για τα παρατράγουδα στο ΓΣΠ, μοναδικός υπαίτιος ήταν ένας 16χρονος οπαδός των πρασίνων, αφού οι άλλοι τρεις που είχαν συλληφθεί μετά από «εμπεριστατωμένες» έρευνες αποδείχθηκαν… άνθρακας. Αρχικά, όπως έλεγαν οι αρμόδιοι, είχαν ταυτοποιηθεί από το σύστημα του ΚΟΑ, ωστόσο όπως διαφάνηκε στη συνέχεια, επρόκειτο για λάθος ταυτοποιήσεις.  

Ωστόσο, μερικές ώρες μετά την γκάφα και συγκεκριμένα χθες βράδυ, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα, προσπαθώντας έτσι να τα μαζέψει, αν και σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει έριχνε το μπαλάκι της ευθύνες στον ΚΟΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρίχνει το μπαλάκι στον ΚΟΑ η Αστυνομία και δεν αποκλείει νέες συλλήψεις

Όπως διαφάνηκε, οι ταυτοποιήσεις τελικά ήταν λανθασμένες, και από τα τέσσερα (!) εντάλματα σύλληψης, μόνο το ένα ευσταθούσε, αφού για τους υπόλοιπους ήταν τελικά… συγγνώμη άκυρο. Η γκάφα που υπέπεσαν οι αρμόδιοι της κάρτας φιλάθλου τους φέρει στο τέλος της ημέρας με την πλάτη στον τοίχο, και όχι αδίκως, καθώς όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος τους πυροβολεί ασταμάτητα. Χιλιάδες φίλαθλος κόσμος γύρισε την πλάτη στα γήπεδα, αφήνοντάς τα εδώ και μήνες… βουβά, εξαιτίας αυτής της νομοθεσίας, της κάρτας οπαδού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ «Τελικά ταυτοποίησαν λάθος Ομονοιάτες…»-Λάβρος ο δικηγόρος των συλληφθέντων
 
Και σήμερα, αρκετούς μήνες αργότερα από τη θεσμοθέτησή της, η κάρτα οπαδού κλήθηκε για πρώτη φορά να αποδείξει σε όλους τη λειτουργικότητά της. Μια λειτουργικότητα, η οποία έπιασε πάτο, αφού δεν είναι ικανή να εντοπίσει τους φιλάθλους που δήθεν «φακελώνονται» για μερικά χάρτινα ποτήρια που έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου και έφεραν την ολιγόλεπτη διακοπή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Παραδέχθηκε το λάθος και τα... μάζεψε για την επίθεση σε δημοσιογράφο ο ΓΣΠ
 
Σωρεία ερωτημάτων αναγεννιούνται μέσα από αυτό το ατόπημα των Αρχών, αφού πλέον είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι καμία ασφάλεια δεν μπορεί να προσφερθεί από τη θεσμοθέτηση της κάρτα φιλάθλου. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος βράζει, τα λάθη είναι απανωτά και αυτή ήταν η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι της… ανοχής. Ας επιστρέψουν λοιπόν και οι οργανωμένοι, τουλάχιστον να απολαμβάνει αν μη τι άλλο και ο κόσμος το λαοφιλέστερο άθλημα, όπως παλιά…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ