Η απάντηση Ψευδιώτη για την προσπάθεια επηρεασμού των διαιτητών

Για την αποχώρησή του από τη διαιτησία, για το θέμα των ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα, αλλά και για το VAR, μίλησε ο πρώην διαιτητής Κώστας Ψευδιώτης.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Derby» του Πολίτη, αναφέρθηκε και πως αισθάνεται τώρα και τη νέα του ζωή.
 
Αναλυτικά:
 
«Δεν δέχθηκα ποτέ τηλεφώνημα από κάποια ομάδα για να την ευνοήσω. Την αδικία την νιώθουν όλοι οι διαιτητές. Δεν κρατώ κακία σε κανέναν, ίσως να αδικήθηκα από κάποιες επιτροπές Διαιτησίας. Αυτός που με βοήθησε ήταν ο Κώστας Κωνσταντίνου. Θλίβομαι που βλέπω πως υπάρχουν 4-5 διαιτητές, ικανοί να ανταποκριθούν στους αγώνες. Αυτή είναι η αποτυχία του συστήματος. Θα έπρεπε να υπάρχουν 15 ισάξιοι. Δεν λέω πως πρέπει να «σκοτώνεις» έναν διαιτητή, αλλά να μην τον αδικάς. Καταργήσαμε την έκπληξη στο ποδόσφαιρο. Όταν η τελευταία κερδίσει την πρώτη, τότε λες ότι ήταν στημένο»

Για το θέμα των ξένων διαιτητών: «Είμαι ενάντια στους ξένους διαιτητές. Ο Σκόμινα στον τελικό ΑΕΛ-Απόλλων έκανε κάκιστη διαιτησία. Ήταν ένας από τους καλύτερους διαιτητές. Έζησα τη ξένη διαιτησία και ξέρω. Η επαγγελματική διαιτησία, θα ήταν μια λύση, αλλά χρειάζεται χρόνος. Στο μέλλον, ίσως να βοηθήσει».

Για την εισαγωγή του VAR: «Κάθε φάση στην επανορθωτική θα την βλέπουν στο VAR. Ποιοι θα το χειρίζονται; Θα είναι βοηθητικό, σίγουρα και ας ελπίσουμε να φύγει η προκατάληψη».

Για τις σκέψεις του, τώρα που εφυγε από το χώρο: «Έφυγε από το στομάχι μου μια μπάλα ποδοσφαίρου. Ηρέμησα, χαλάρωσα. Μου λείπει το γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω συνάδελφους, διαιτητές, γυμναστές, ευχαριστώ τους Κουτσοκούμνη, Κούμα. Ήταν 17 χρόνια υπέροχα. Μπήκα στο τρένο και κατέβηκα στη τελευταία στάση, διότι το ήθελα εγώ. Θα είμαι πάντα δίπλα στους διαιτητές. Ευχαριστώ και την οικογένεια μου. Εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες στη διαιτησία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: