Μια ενδεκάδα κυπριακών αστεριών που ετοιμάζονται να λάμψουν

Η Εθνική Κύπρου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 και σειρά παίρνει η επόμενη διοργάνωση. Αυτή θα είναι το Nations League, το οποίο θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σταδιακά, επέρχεται μια μεγάλη και ριζική ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος,  παρά τα πολύ αρνητικά αποτελέσματα σε αυτήν την προκριματική φάση. Αυτή θα γίνεται όλο και πιο φανερή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η OMADA παραθέτει μια ενδεκάδα από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να καθιερωθούν στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, τα επόμενα χρόνια.

Τερματοφύλακας: Νεόφυτος Μιχαήλ

Ο νυν τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης έχει τα προσόντα για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Εθνικής. Παρά το πολύ άσχημο ντεμπούτο του κόντρα στο Βέλγιο, ο Μιχαήλ έχει όλα τα φόντα για να πετύχει. Στα 25 του χρόνια, η θητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης του προσθέτει εμπειρία και παραστάσεις για να κερδίσει θέση βασικού στην Εθνική.

Δεξιός αμυντικός: Κύπρος Χριστοφόρου

Ο αμυντικός της Νέας Σαλαμίνας κλήθηκε από τον Ραν Μπεν Σιμόν για τους αγώνες με Σκωτία και Βέλγιο. Αγωνίστηκε κόντρα στους Βέλγους, όπου δεν είχε καλή παρουσία. Από την άλλη, όμως έχει όλα τα φόντα για να βελτιωθεί. Η πρόοδος του είναι θεαματική τα τελευταία χρόνια, υπό τη καθοδήγηση του Σάββα Πουρσαϊτίδη και θεωρείται βέβαιο, πως θα είναι βασικό γρανάζι της νέας εποχής στην Εθνική ομάδα. Ο ίδιος, πάντως, θα ήθελε να συνδυαστεί αυτό με μια μετακίνησή του σε ομάδα του εξωτερικού.

Αριστερός αμυντικός: Χρίστος Γουήλερ

Ότι το καλύτερο διαθέτουμε στη συγκεκριμένη θέση. Έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στους Βέλγους, όπου είχε μια αρκετά καλή εμφάνιση.Καθιερώθηκε επί θητείας Ντούσαν Κέρκεζ στην ΑΕΛ και είναι θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και στην Εθνική ομάδα. Είναι ένα σύγχρονο επιθετικογενές μπακ, και από τους πλέον ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διαθέτει το νησί μας. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Κεντρικοί αμυντικοί: Ανδρέας Καρώ-Παναγιώτης Αρτυματάς

Ο Ανδρέας Καρώ έκανε το περασμένο καλοκαίρι το πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με τη μετακίνηση του στη Λάτσιο. Η ιταλική ομάδα τον έδωσε δανεικό στην Σαλερνιτάνα, με την οποία έχει ήδη οκτώ συμμετοχές τη φετινή σεζόν. Κόντρα στη Σκωτία, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του και θα είναι μέσα στους βασικούς πυλώνες της ομάδας μας, για τις επόμενες διοργανώσεις.

Από την άλλη, ο νεαρός στόπερ της Ανόρθωσης δεν αγωνίστηκε καθόλου φέτος, αλλά στην ομάδα της Αμμοχώστου τον πιστεύουν πολύ. Ο ίδιος περιμένει την ευκαιρία του από τον Τιμούρ Κετσπάγια για να αποδείξει την αξία του. Λόγω της ένδειας των κεντρικών αμυντικών που παρατηρείται στο ποδόσφαιρο μας, ο νεαρός θεωρείται ως ο επικρατέστερος για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, τα επόμενα χρόνια.

Αμυντικοί μέσοι: Μιχάλης Ιωάννου-Ματίας Σπόλιαριτς

Το παράδοξο με τον Μιχάλη Ιωάννου είναι πως στην Εθνική ομάδα παίζει περισσότερο απ’ ότι στην ομάδα του. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Ήδη, φημολογείται το ενδιαφέρον Ολυμπιακού Πειραιώς και ΠΑΟΚ για τον ποδοσφαιριστή.

Ο Ματίας Σπόλιαριτς είναι ο κουμανταδόρος της μεσαίας γραμμής. Οι εμπειρίες του από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν πολύ χρήσιμες και άρχισαν τώρα να διαφαίνονται. Θα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά αυτής της Εθνικής, τα επόμενα χρόνια.

Δεξιός εξτρέμ: Ιωάννης Πίττας

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και ο Ιωάννης Πίττας ακολουθεί με απόλυτη ακρίβεια τα χνάρια του πατέρα του στον Απόλλωνα. Με την Εθνική ομάδα έχει ήδη τέσσερις συμμετοχές και αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, τότε θα κάνει τη θέση κτήμα του για τα επόμενα χρόνια.

Επιτελικός μέσος: Γιάννης Γερολέμου

Το «θείο βρέφος» της ΑΕΛ μεγάλωσε και έχει γίνει βασικό στέλεχος στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Προβλέπουμε πως θα γίνει το ίδιο και στην Εθνική Κύπρου τα επόμενα χρόνια, καθώς ο νεαρός της λεμεσιανής ομάδας έχει όλο το «πακέτο» για μια μεγάλη καριέρα.

Αριστερός εξτρέμ: Δημήτρης Θεοδώρου

Από την Ομόνοια Αραδίππου, έφθασε στην Εθνική ομάδα μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός της ΕΝΠ είναι μέσα στις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και ήδη, πολλές μεγάλες ομάδες τον παρακολουθούν πολύ στενά. Το ταλέντο του εκτίμησε και ο Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος του έδωσε το ντεμπούτο του κόντρα στη Σκωτία.

Επιθετικός κορυφής: Παναγιώτης Ζαχαρίου

Στην Πάφος FC, ακόμα αναρωτιούνται γιατί τον άφησαν να φύγει. Ο νυν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μετακινήθηκε στην ομάδα της Λευκωσίας και πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Ως εκ τούτου, κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα. Λόγω της έλλειψης ποιοτικών λύσεων, πίσω από τον Πιέρο Σωτηρίου, η περίπτωση του Ζαχαρίου φαντάζει ως ιδανική για το μέλλον της Εθνικής ομάδας.

Ασφαλώς και οι περιπτώσεις των Ιωάννη Κωστή, Γιάννη Κούσουλου και Γρηγόρη Κάστανου εμπίπτουν στο μέλλον της Εθνικής, όμως αυτοί πλέον θεωρούνται ως απαραίτητοι στο πλάνο της Εθνικής ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: