Επέστρεψε στην κανονικότητα ο Προμηθέας

Μετά τις άσχημες ήττες από Μονακό και Ρέθυμνο, ο Προμηθέας βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό και νικώντας την Ουλμ στην Πάτρα με 82-77 βλέπει πρωτιά στον 1ο Όμιλο του Eurocup.
 
Ο Προμηθέας άφησε πίσω του την… διαβολοβδομάδα με τις ήττες σε Μονακό και Ρέθυμνο και επέστρεψε στα γνώριμα φετινά του μονοπάτια. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ζορίστηκε πολύ από την μαχητική Ουλμ, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της με 82-77 φτάνοντας τις έξι νίκες στον πρώτο όμιλο του Eurocup.

Κορυφαίος των Πατριών ο Ολεξάντρ Λίποβι με 16 πόντους, καθοριστικός ο Λεωνίδας Κασελάκης με 14 πόντους και καθοριστικές στιγμές στα τελευταία λεπτά. Πολύ καλός και ο Λάνγκστον Χολ με 13 πόντους, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Οκτάβιους Έλις. Ο Αντρέας Ομπστ με 20 πόντους δεν μπόρεσε να αποτρέψει την έβδομη ήττα για την γερμανική ομάδα.
 
Το ματς

Με τους Φίλερ και Μπαμπ να έχουν από 5 πόντους ο Προμηθέας έδειξε από νωρίς τα «δόντια» του (10-2), όμως ο οίστρος του Χάινριχς έβαλε την Ουλμ στο παιχνίδι και την οδήγησε στο πρώτο της προβάδισμα, 12-13. Ο Λίποβι πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα οδηγώντας ξανά στην πρωτοπορία τους γηπεδούχους, 22-17, ωστόσο η άμυνα έκανε… νερά και οι παίκτες του Γιάκα Λάκοβιτς με τον Ντράγκιτς και τον Ομπστ έφεραν ξανά το ματς… τούμπα, 27-29, στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ένα εξαιρετικό τετράλεπτο σε άμυνα κι επίθεση αρκούσε για το 13-0 με οδηγούς Κατσίβελη, Κασελάκη και Χολ και οι Πατρινοί ξέφυγαν με 40-29. Και πάλι, ωστόσο, η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν υπερασπίστηκε την διαφορά, καθώς τα μακρινά σουτ του Ομπστ επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κλείσουν την ψαλίδα στο σουτ στο φινάλε του ημιχρόνου (42-40).

Οι ισορροπίες παρέμειναν λεπτές στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα (47-44, 51-53) αδυνατώντας να επιβάλλουν η καθεμιά το παιχνίδι της στο παρκέ. Με ένα επί μέρους 7-1 ο Προμηθέας πήγε να ξεφύγει, 58-54, ωστόσο και πάλι η Ουλμ δεν του το επέτρεψε κλείνοντας την περίοδο στα ίσα, 58-58. Με τον Χέιζ να οργανώνει εξαιρετικά, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τρίποντο του Ντράγκιτς τεσσεράμισι λεπτά, 69-70. Ο εξαιρετικός Λίποβι και ο Χολ ανέτρεψαν ξανά την κατάσταση, 74-70, ο Κασελάκης με ένα κρίσιμο τρίποντο έφερε την διαφορά στο +5 (77-72) και το τρομερό κάρφωμα του Χολ (79-72) έδωσε 2:02 πριν το τέλος παράσταση νίκης στους Πατρινούς. Κάποιες βιαστικές επιθέσεις κράτησαν ζωντανή την Ουλμ που μείωσε στους τρεις, 80-77, με 31’’ να απομένουν, αλλά το επιθετικό ριμπάουντ του Μπαμπ αρκούσε για να διασφαλιστεί με τον Κασελάκη από τη γραμμή των βολών.

Δεκάλεπτα: 22-20, 42-40, 58-58, 82-77
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές