Ο Νικόλας… εκνεύρισε το Βέλγιο που ξέσπασε με εξάρα στην Εθνική

Μεγάλη ήττα από το Βέλγιο δέχτηκε η Εθνική μας στο τελευταίο παιχνίδι για τα προκριματικά του Γιούρο 2020. Το 6-1 μοιάζει βαρύ και ασήκωτο αφού οι 13 χρόνια μετά το εφιαλτικό βράδυ στη Σλοβακία, η Εθνική μας δέχεται πάλι έξι τέρματα.
 
Αν και ευτυχίσαμε να πάρουμε κεφάλι στο σκορ με ένα εκπληκτικό τέρμα του Νικόλα Ιωάννου, οι Βέλγοι έδειξαν πως δεν θα χαριστούν και καθάρισαν το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 4-1.
 
Σε καμία περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του Μπεν Σιμόν, δεν κατάφεραν να ελέγξουν τους Βέλγους με το αποτέλεσμα να μιλά από μόνο του. 
 
Α’ ημίχρονο

Ένα πρώτο ημίχρονο που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αλλά τελείωσε με τον… χειρότερο για την Εθνική μας. Οι διεθνείς μας, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Νικόλα Ιωάννου, να κάνει μια εκπληκτική επέλαση από το χώρο του κέντρου, όπου με υποδειγματικό πλασέ έβαλε την Κύπρο μπροστά στο σκορ. Από εκεί και πέρα οι διεθνείς μας ξύπνησαν το θηρίο με αποτέλεσμα να δεχτούμε δυστυχώς τέσσερα τέρματα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δεν άργησαν να βγάλουν αντίδραση οι Βέλγοι με τον Μπέντεκε να φέρνει λανθασμένα το παιχνίδι στα ίσα δυο λεπτά αργότερά. Συγκεκριμένα, στο 16’ της αναμέτρησης και μετά από μπέρδεμα στην περιοχή, ο Μπέντεκε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αφού στην προηγούμενη φάση κατέβασε την μπάλα με το χέρι. Στο 36’, το τεράστιο λάθος από τον Νεόφυτο Μιχαήλ που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο σουτ του Ντε Μπρούιν για το 2-1. Στο 41’, ο Ντε Μπρούιν και πάλι,  πάτησε περιοχή και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Μιχαήλ για το 3-1 των Βέλγων. Η ομάδα του Μαρτίνεθ, δεν σταμάτησε εκεί και σκόραρε και τέταρτο τέρμα με τον Καράσκο. Ο άσος των Βέλγων με πλασέ στην περιοχή μετά από σέντρα του Αζάρ, έκανε το 4-1 για το Βέλγιο.

Β’ ημίχρονο

Οι Βέλγοι δεν έλεγαν να σταματήσουν και συνέχισαν απλά στο ίδιο τέμπο του πρώτου ημίχρονου. Στο 51’,  ο Θόργκαν Αζάρ, έκανες το γύρισμα στην περιοχή με τον Κύπρο Χριστοφόρου απλά να στέλνει την μπάλα στην εστία του Μιχαήλ. Το μόνο που έκαναν οι διεθνείς μας από ένα σημείο ήταν απλά να μαζεύουν την μπάλα μέσα από τα δίκτυα. Στο 68’, ο Ντε Μπρούιν με όμορφη πάσα βρήκε τον Μπέντεκε που με πλασέ νίκησε τον Μιχαήλ για το 6-1.
 
Ενδεκάδες:

Βέλγιο: Μινιολέ, Αλτερβαϊρελντ, Ντινεϊερ, Ντε Μπρόινε (Πράετ 68’), Τιέλεμανς, Ε. Αζαρ (Βερτάρεν 64’), Καράσκο, Κομπότ, Θ. Αζαρ, Βάνακεν, Μπεντέκε (Οριγκί 77’)
 
Κύπρος: Μιχαήλ, Ιωάννου (Κούσουλος 67’), Μερκής, Κυριάκου, Σωτηρίου, Γουήλερ, Σπόλιαριτς (Εφραίμ 76’), Κωστή (Παπουλής 81’), Αρτυματάς, Χριστοφόρου, Κάστανος
 
Σκόρερς: 16', 68’ Μπεντέκε, 35',41' Ντε Μπρόινε,, 44' Καράσκο, Θ.Αζάρ 51’/14' Ιωάννου
 
Κίτρινες: -/Μερκής
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Ντάουσμπεργκ Τζ (Δανία)