Επιβεβαίωσε το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο Νεκτάριος

Στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο πρώην άσος των πρωταθλητών, έσταξε μέλι για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Πρόδρομο Πετρίδη, ενώ θυμήθηκε και τα πιο σημαντικά γκολ στην καριέρα του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ιστορία του Νεκτάριου με Ιβάν και οι σκέψεις για να πάει σε άλλη ομάδα

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του ανέφερε: «Είναι σημαντικά εφόδια οι εμπειρίες μου, για το νέο μου ξεκίνημα. Το επόμενο μου βήμα είναι η προπονητική και σκοπεύω να ασχοληθώ. Θα αρχίσω πιο ουσιαστικά από τον Ιανουάριο. Είμαι σε μια φάση τώρα που ετοιμάζομαι, ολοκλήρωσα και το UEFA A και με συνδυασμό το πτυχίου που έχω, μπορώ να ασχοληθώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μίλησε για το… κόμπλεξ του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ομόνοια ο Νεκτάριος

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είχε τρομερή ικανότητα να εμπνέει. Ήταν τρομερός ο τρόπος που μιλούσε στους ποδοσφαιριστές και η διαχείρισή του. Ήξερες ότι αν σου κάνει μια παρατήρηση, ή σε στεναχωρήσει ήταν για καλό. Ήταν κύριος, κόντρα στους παίκτες, αλλά και μακριά. Με τη Χετάφε, ο ΑΠΟΕΛ κόντεψε, και εκείνη η αποτυχία δυνάμωσε την ομάδα για την επόμενη. Πολύ καλός στη διαχείριση, πολλές φορές ανέτρεψε παιχνίδια. Είχαν εκπαιδευτεί, να σκέφτονται οι παίκτες κατά την διάρκεια του αγώνα. Όταν αυτό χτιστεί σε 2-3 χρόνια, και η σωστή διαχείριση, ήρθε μεγάλη επιτυχία. Η σχέση του προπονητή με τη διοίκηση ήταν πολύ σταθερή. Με τον κ. Γιοβάνοβιτς έχω μεγαλύτερη σύνδεση. Επέστρεψα με αυτόν προπονητή και ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αναγκαία βελτίωση, η δύσκολη θέση του ΑΠΟΕΛ και το δώρο στον Ντολ

Για τον Πετρίδη και τις σχέσεις του με παίκτες του ΑΠΟΕΛ: «Είναι ένας άνθρωπος που δεν ἐφησυχάζεται ο πρόεδρος και πέτυχε αυτά που πέτυχε. Είμαστε τυχεροί που είχαμε αυτές τις διοικήσεις, αυτά τα χρόνια. Άλλες ομάδες μπορεί να δυσκολευόταν πολύ στις αλλαγές προπονητών, στο ΑΠΟΕΛ αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχει ο τρόπος να πετυχαίνει και θα συνεχίσει να πετυχαίνει επιτυχίες. Το 2009 εναντίον της Ομόνοιας, ήταν ένα γκολ που το είχα ανάγκη, όπως και το πέναλτι με τη Λυών. Είμαι σγουρός πως θα το βλέπω και στα επόμενα χρόνια. Τώρα που το βλέπω είμαι περισσότερο αγχωμένος (γέλια). Με ρώτησε ο Ιβάν θα κάνεις το πέναλτι και είχα τόση πίστη και θέληση και του απάντησα θα το κάνω. Με τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, έχω πολλές ασιστ μαζί του. Είχαμε μια κοινή πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ξεκίνησα τα βρίσκαμε και είχαμε καλή σχέση με τον Βακουφτσή. Ο Μιροσάβλιεβιτς και ο Τρισκόφσκι είχαμε καλή χημεία. Με τους ποιο νέους, όπως με το Πιέρο είχαμε καλή σύνδεση. Δεν είχα επίσημη πρόταση από Απόλλωνα, αλλά έχω φίλους και στη Λεμεσό. Είναι μια ομάδα που τη σέβομαι. Αν μου έκανε πρόταση θα το σκεφτόμουν, αλλά δεν ήρθαμε ποτέ κοντά. Όταν επέστρεψα από τον ΑΠΟΕΛ, είχα πρόταση από κυπριακή ομάδα».