Ο σπουδαίος παππούς του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εντυπωσιάζει τους πάντες με τα επιτεύγματα του στο τένις και δικαιολογημένα, καθώς ήδη βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους και όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρνει να τους νικήσει κιόλας, παίζοντας πιο ώριμα από ποτέ, παρά τα 21 του χρόνια.

Όμως, πέρα από όλα αυτά, προκύπτει μια εξίσου σπουδαία ιστορία και άκρως ενδιαφέρουσα. Ο Σεργκέι Σαλνίκοφ, είναι παππούς του Στέφανου Τσιτσιπά. Πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου της Σοβιετικής Ένωσης, με την οποία κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μελβούρνης το 1956. Αξίζει να σημειωθεί, ότι βρέθηκε αντιμέτωπος και με την ομάδα της Βραζιλίας που τότε αγωνίζονταν ο Πελέ, στο Μουντιάλ του 1958.

Ο Έλληνας τενίστας, δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει ποτέ από κοντά τον Παππού του, ωστόσο είχε γράψει για εκείνον στο Facebook, μιλώντας βέβαια με περηφάνια και αναφέροντας μερικά από τα σπουδαία επιτεύγματα του σπουδαίου Σεργκέι Σαλνίκοφ.

Η Ρωσική Κυβέρνηση μάλιστα, δημιούργησε και γραμματόσημα για όλους τους ποδοσφαιριστές της ΕΣΣΔ και να προσθέσει τα ονόματα τους στα περισσότερα αεροπλάνα της Aeroflot, δείχνοντας σεβασμό και τιμή προς το πρόσωπο όλων αυτών των ηρώων, που υπήρξαν μέλος της ομάδας.

Η Μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά και κόρη του Σεργκέι Σαλνίκοφ, Τζούλια Σαλνίκοβα, υπήρξε και αυτή σπουδαία αθλήτρια στον χώρο του τένις και μάλιστα το 1990, βρέθηκε στις πρώτες 200 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή:repress.gr